SfatFarma logo joi, noiembrie 26, 2015

Antibiotice naturale - subiect de sezon! ~ SfatFarma - Farmacistul tău online

Antibiotice naturale - subiect de sezon!



Antibiotice de sezon

       Bună seara, dragii mei cititori!
 
      Astăzi aș vrea să vă povestesc câteva aspecte despre un subiect interesant și foarte important, zic eu, care de altfel este și de sezon: ANTIBIOTICE NATURALE!
     Cred că suntem cu toții de acord că în cazul unei răceli, majoritatea dintre noi dau fuga la farmacie sau la medic și nu se gândesc sau nici nu doresc să încerce prima dată niște antibiotice naturale, sau mai bine zis ”leacuri băbești”. Multa lume nici nu are încredere în aceste antibiotice naturale, pentru că deja abuzul de antibiotice de sinteză își face simțit efectul: o mare parte dintre bacterii au devenit rezistente la foarte multe antibiotice clasice...și atunci normal că în cazul în care ești racit și începi din start cu un antibiotic de sinteză efectul antibioticelor naturale nu va mai fi același. Dacă am încerca să ne detoxifiem puțin, să nu mai luăm antibiotice de sinteză decât atunci când este nevoie cu adevărat, am avea un organism mult mai puternic. Pentru că de fapt problema noastră este în primul rând cu imunitatea, pe care de cele mai multe ori o suprimăm cu tot felul de suplimente și medicamente, în loc să o lăsăm să ne apere....și aici câteva exemple: facem febră sub 39-40 și repede luăm un supliment sau medicament pentru reducerea acesteia, dar acest lucru este doar în defavoarea noastră, pentru că astfel organismul nostru nu mai luptă eficient. Febra, ca și nasul înfundat, durerea de cap, inflamarea unor ganglioni limfatici și altele pe lângă sunt mecanisme naturale de apărare ale organismului nostru...deci ar trebui să le lăsăm să-și facă treaba.  
        Aceste antibiotice naturale au foarte multe efecte benefice, comparativ cu cele de sinteză, ca de exemplu faptul că acestea nu distrug microflora intestinală, nu afecteaza alte organe și cel mai important nu scad imunitatea. 
         În continuare, aș vrea să vă prezint care sunt cele mai eficiente antibiotice naturale, acestea putând fi găsite și în casele noastre.
Usturoiul

         1. Usturoiul- este un puternic antibiotic natural, acționând asupra unor bacterii cum sunt stafilococii, streptococii. De asemenea există cercetări care demonstrează efectul hipotensiv și hipocolesterolemiant al usturoiului. 
Hreanul
Hreanul

         2. Hreanul- are pe lângă efectul bactericid și un efect de creștere a imunității. Este recomandat în tratamentul guturaiului, precum și în alte infecții respiratorii. S-a demonstrat de asemenea că folosirea regulată a hreanului a avut efecte benefice în distrugerea unor microorganisme patogene de la nivelul tractului urinar.
Fructele

Macesele
Măceșele
       3. Fructele și legumele bogate în vitamina C- vitamina C are multiple beneficii pentru organismul uman: întărește sistemul imunitar și astfel ajută organismul să lupte mai eficient împotriva infecțiilor, vindecă rănile, întărește gingiile și previne sângerările, este un foarte bun
Brocolli
Brocolli gigant
antioxidant, protejându-ne astfel și de stresul oxidativ care duce la îmbătrânirea celulară și apariția diferitelor boli. Fructe bogate în vitamina C: măceșele(cele mai bogate), cătina, coacăzele, portocalele, lămâile, kiwi, rodiile, pepenii. Legume bogate în vitamina C: hreanul, frunzele de pătrunjel, ardeiul gras verde și roșu, broccoli, varza, ceapa verde. Pentru a ne asigura aportul zilnic de vitamina C ar trebui să consumăm aceste fructe și legume în stare crudă și mai ales pentru că vitamina C este o vitamină hidrosolubilă, fiind sensibilă la acțiunea diverșilor factori mecanici și termici. 
Mierea
         4. Mierea de albine- este cunoscută din timpuri străvechi pentru multiplele efecte curative unice. Este un produs foarte nutritiv și complex, având acțiune antibacteriană, antivirală, antifungică, antiinflamatorie, antioxidantă. 
Scortisoara
Scorțișoara

         5. Scorțișoara- de obicei noi o folosim ca și condiment, dar este de asemenea și un medicament foarte eficient, având în compoziție niște compuși unici, capabili să stopeze creșterea și înmulțirea bacteriilor și a fungilor din organismul nostru, cum este Candida albicans(fung). De asemenea, scorțișoara acționează foarte eficient și asupra pancreasului, reglând nivelele de glucoză și de insulină din sânge. În medicina ayurvedică este foarte utilizată, alături de curry,  pentru tratarea diabetului.
Ghimbirul
Ghimbirul

         6. Ghimbirul- este folosit frecvent pentru tratarea gripei și a virozelor respiratorii, dar recent s-a descoperit încă o acțiune foarte importantă a acestuia, efectul diuretic. Ghimbirul este de asemenea recomandat pentru prevenirea grețurilor și a vărsăturilor, inclusiv cele din sarcină și chimioterapie, precum și a răului de mișcare. În medicina ayurvedică este intens folosit din timpuri străvechi, mai ales pentru efectul său anticancerigen.

Echinaceea
         7. Echinacea- există numeroase studii care demonstrează efectul imunostimulator foarte bun al acestei plante, precum și acțiunea antivirală și antioxidantă. S-a demonstrat și faptul că extractul standardizat de Echinacea purpurea luptă activ cu virusul Herpes simplex, cu virusurile respiratorii și poate neutraliza stafilococul auriu. 
Otetul de mere

        8. Oțetul de mere- datorită conținutului în acid malic, care este cunoscut pentru efectele sale antibacteriene, antivirale și antifungice,oțetul de mere este capabil să anihileze toate tipurile de microbi din gură, acționând ca un burete care absoarbe toxinele și microorganismele dăunătoare.
       Există, bineînțeles și alte antibiotice naturale, dar am considerat că acestea sunt cele mai des întâlnite în casele noastre. Sper ca v-am adus la cunoștință niște lucruri interesante! 
      
       Vă doresc o seară plăcută!! 



V-a plăcut articolul? Nu uitați să vă abonați la noutăți!




0 comentarii până acum

Trimiteți un comentariu

smiley
:)
smiley
:(
smiley
:))
smiley
:((
smiley
=))
smiley
=D>
smiley
:D
smiley
:P
smiley
:-O
smiley
:-?
smiley
:-SS
smiley
:-f
smiley
d(
smiley
:-*
smiley
b-(
smiley
h-(
smiley
g-)
smiley
5-p
smiley
y-)
smiley
c-)
smiley
s-)
smiley
d-)
smiley
w-)
smiley
:-h
smiley
:X
Arată emoticoanele smiley