SfatFarma logo marți, noiembrie 24, 2015

Cum să te laşi de fumat? ~ SfatFarma - Farmacistul tău online

Cum să te laşi de fumat?



Senatul României a adoptat, în această lună, legea care interzice fumatul în spațiile publice, dar decizia finală aparține deputaților.  Așa că, viața va deveni mai grea celor care sunt obișnuiți să aprindă o țigară la fiecare jumătate de oră, oriunde s-ar afla în public. Ca să îți ușurezi viața, poți să te lași de fumat, astfel făcând un bine nu numai ție, dar și celor din jur.

 Trebuie să îți planifici să te ții de o metodă care crezi că te va ajuta. Trebuie să fii pregătit pentru perioade grele, când vei avea pofte de a aprinde o țigară. Te va ajuta un hobby nou, care te va ține ocupat perioade lungi de timp. Evită pauzele de cafea, încearcă să îți bei cafeaua în timpul unei alte activități. 
Metode care te ajută să te lași de fumat:

 1) Ia hotărârea finală de a renunța la fumat, după care nu mai ai voie să fumezi niciodată! Să adaugi și un motiv bun pentru care te vei ține de această decizie!
lasă-te de fumat

2) Fă un plan de reducere a numărului de țigări zilnice, pe o perioadă de o luna de zile. Poți scădea numărul de țigări cu 1 bucată pe zi, iar la finalul perioadei vei renunța de tot.

plănuiește

3) Folosește metode ajutătoare pentru a te lasă de fumat. Pentru început poți înlocui țigara cu țigara electronică, iar după o perioadă poți renunța și la aceasta. De asemenea poți folosi produse care conțin nicotină cum ar fi: plasturi, spray-uri nazale, inhalații, gumă de mestecat. Există și medicamente pe bază de substanță activă non-nicotină cum ar fi bupropionul. Acesta creşte nivelul dopaminei din creier, aceeaşi substanţă eliberată de nicotină. Astfel, ajută la apariţia stării de bine furnizată de fumat. Aceste medicmante se eliberează doar pe bază de prescripţie medicală. Dacă aveţi un istoric de crize convulsive, traumatisme craniene majore sau accident vascular cerebral nu vă administraţi astfel de medicamente. De asemenea, femeile însărcinate sau cele care alăptează trebuie să ceară opinia medicului înainte de a începe un astfel de tratament pentru renunţarea la fumat.

folosește unelte

Deci concluzia, TREBUIE SĂ VREI şi SĂ-ŢI IMPUI! Poţi considera că ai renunţat la fumat, după 6 luni în care nu ai mai tras niciun fum din ţigară. Pot să-ţi fie de ajutor şi medicamentele, plantele, sau alte leacuri, dar principalul “medicament” este VOINŢA.

Nu fiti ca Nae:


zdrobește dependența

V-a plăcut articolul? Nu uitați să vă abonați la noutăți!




0 comentarii până acum

Trimiteți un comentariu

smiley
:)
smiley
:(
smiley
:))
smiley
:((
smiley
=))
smiley
=D>
smiley
:D
smiley
:P
smiley
:-O
smiley
:-?
smiley
:-SS
smiley
:-f
smiley
d(
smiley
:-*
smiley
b-(
smiley
h-(
smiley
g-)
smiley
5-p
smiley
y-)
smiley
c-)
smiley
s-)
smiley
d-)
smiley
w-)
smiley
:-h
smiley
:X
Arată emoticoanele smiley