SfatFarma logo miercuri, decembrie 23, 2015

Top 8 probleme de sănătate căutate pe Google de către români ~ SfatFarma - Farmacistul tău online

Top 8 probleme de sănătate căutate pe Google de către români



google medic prin internet

    Motorul de căutare Google pentru români, reprezintă de multe ori un adevărat "medic de familie". Anul trecut Google a înregistrat 550 milioane căutări în acest domeniu, locul doi după turism şi înaintea celui financiar şi de frumuseţe, peste 56% dintre căutări fiind despre problemele de sănătate.
    Totodată, potrivit datelor Google România, 25% dintre căutări au vizat serviciile de sănătate, iar 12% serviciile farmaceutice.
    "Anul trecut au fost 550 milioane de căutări în domeniul sănătăţii, este foarte mult. Comparând cu alte sectoare precum cel de frumuseţe şi îngrijire personală, financiar şi turism am rămas surprinsă, pentru că mă aşteptam ca oamenii să caute mai multe informaţii despre produsele de înfrumuseţare, dar partea de sănătate depăşeşte acest segment inclusiv cumulat cu finanţele", a declarat Răzvan Iordache, Industry Analyst la Google România, în conferinţa Healthcare Connections.
    Iată cele mai populare căutări. Dacă vă întrebați care sunt răspunsurile la aceste întrebări, vi le ofer mai jos. Dacă aveți alte întrebări de pus, nu ezitați să întrebați pe http://www.sfatfarma.ro/!

“Este bronșita contagioasă?”

    Bronșită acută este o inflamare a pasajelor bronșice, căile respiratorii care conectează traheea la plămâni, producând mucus, care de fapt ne produce tusea, pentru a fi eliminat. Aceasta poate sau nu să fie rezultatul unei infecții bacteriene, dar în cazul în care e cauzată de infecție, e automat  și contagioasă.

“Este pneumonia contagioasă?”

     Răspunsul este: clar, da. Cele mai multe cazuri de pneumonie – o infecție care cauzează adunarea de fluide în plămâni – sunt bacteriene, cel mai adesea agentul patogen fiind Streptococcus pneumoniae. Deci, dacă veniți în contact cu cineva care suferă de pneumonie bacteriană, este posibil ca aceste bacterii să vă fie transmise.

“Cât de multe calorii ar trebui să mănânc?”

    Numărul caloriilor poate fi stabilit în funcție de mai mulți factori, cum ar fi: vârstă, înălțime, greutate, nivelul de activitate, starea de sănătate. Aceste calorii variază de la individ la individ..e si normal pentru că suntem diferiți..în funcție de metabolismul bazal al fiecăruia. Dacă doriți să vă calculez necesarul zilnic de calorii, puteți să îmi trimiteți un mail la adresa sfatfarma@gmail.com cu detalii despre dumneavoastră care includ: vârsta, înălțimea, greutatea, nivelul de activitate, starea de sănătate și vă voi răspunde indicându-vă numărul recomandat de calorii zilnice.

”Cat timp ține o gripă?”

    Durata perioadei de suferință variază într-o oarecare măsură, în funcție de agentul patogen și de complicațiile pe care le dezvoltă. Dar durata obișnuită pentru gripă este de șapte până la zece zile. În timp ce aștepați ca răceala să treacă, încearcați să preveniți agravarea bolii: beți multe lichide, spălați-vă ăpe mâini frecvent și consumați alimente bogate în vitamine (pentru detalii, citiți postarea SfatFarma - Vitaminele și mineralele).

”Câtă apa ar trebui să beau?

    Răspunsunl la această întrebare îl găsiți în postarea următoare de pe blog: Verificați gradul de deshidratare.

”Ce e lupusul?

    Lupusul este o boală cronică autoimună care poate deteriora orice parte a organismului, afectând în special pielea și organele interne.
    Lupusul eritematos are două forme:
         - lupus eritematos discoid, care are o formă strict cutanată și este frecvent localizat la nivelul feței
         - lupus eritematos sistemic, o formă gravă care nu afectează doar pielea, ci și organele interne ca de exemplu creierul, rinichii, sistemul digestiv,structurile vasculare, etc.
    Lupusul eritematos poate să afecteze nu numai fața. Poate să afecteze și pielea capului, gâtul, poate să afecteze chiar și dosul mâinii și toate zonele la care radiația ultravioletă ajunge. Din păcate tratamentele existente la ora actuală sunt doar pentru creșterea calității vieții pacientului, nu și pentru vindecarea completă a acestuia.

”Când am perioada de ovulație?

     Nu putem spune sigur că în a X-a zi este perioadă cea mai fertilă în care poți rămâne însărcinată. Fiecare femeie are perioada de ovulație diferită. Doar dacă ai un ciclu menstrual regulat, poți identifica exact ovulația.
     La un ciclu normal de 28 de zile, ovulația apare în ziua a 14-a, considerând drept prima zi a ciclului, prima zi de menstruație;
     La un ciclu stabil de 29 de zile, ovulația are loc în ziua a 15-a;
     La cel de 30 de zile ovulația apare în ziua a 16-a și așa mai departe, constanta fiind perioadă de 14 zile de la ovulație până la viitorul ciclu menstrual. Durata de viață a unui ovul este de aproximativ 48 ore.
     Ciclul menstrual este în general neregulat și poate fi influențat de stres, de oboseală, de alimentație insuficientă sau de infecții. Cu cât ciclul este mai neregulat, cu atât este mai greu de stabilit cu precizie ziua ovulației.

”Ce e glutenul?

    Glutenul este o de fapt o combinație de proteine: prolamină și glutelină, fiind găsit în special în cereale (grâu, orz, secară etc). De obicei, este folosit în panificație ca aditiv deoarece glutenul se „lipește” de dioxidul de carbon eliberat de drojdie și ajută la creșterea produselor de panificație, asigurând calitatea aluatului: aluatul elastic, pufos și frumos crescut. Glutenul mai poate fi găsit și în paste, bere, medicamente, pasta de dinți, înghețată, maioneză din comerț, mezeluri.
    În unele cazuri, corpul nostru recunoaște glutenul ca pe o substanță străină, nu știe faptul că ar trebui să fie hrănitoare. În aceste cazuri apar intoleranțele la gluten sau boala celiacă.
    Simptomele frecvente sunt lipsa de energie, oboseala, probleme de digestie și balonarea.


     Sper că v-am fost de ajutor! Să aveți o zi minunată!

V-a plăcut articolul? Nu uitați să vă abonați la noutăți!




0 comentarii până acum

Trimiteți un comentariu

smiley
:)
smiley
:(
smiley
:))
smiley
:((
smiley
=))
smiley
=D>
smiley
:D
smiley
:P
smiley
:-O
smiley
:-?
smiley
:-SS
smiley
:-f
smiley
d(
smiley
:-*
smiley
b-(
smiley
h-(
smiley
g-)
smiley
5-p
smiley
y-)
smiley
c-)
smiley
s-)
smiley
d-)
smiley
w-)
smiley
:-h
smiley
:X
Arată emoticoanele smiley