SfatFarma logo miercuri, martie 23, 2016

Vă confruntați cu etape dese de diaree? Iată 5 cauze neobișnuite care pot provoca această problemă ~ SfatFarma - Farmacistul tău online

Vă confruntați cu etape dese de diaree? Iată 5 cauze neobișnuite care pot provoca această problemă



diaree

    Într-o perioadă nebună când trebuie să faci totul în viteză uneori uiți ce și când ai mâncat sau ce și când ai băut. Însă dacă te confrunți cu o diaree și nu ai nici cea mai mică idee ce a declanșat-o este posibil ca unul dintre următorii factori descriși mai jos să joace un rol important. Iată 5 cauze ciudate care îți dau diaree.

 1. Sorbitol

    Acest îndulcitor artificial se găsește în multe produse care nu conțin zahăr, precum guma de mestecat, bomboane, dropsuri împotriva tusei, băuturi pentru sportivi, sucuri etc. Iar odată ce sorbitolul ajunge în sistemul intestinal poate cauza diaree. Tocmai de aceea este important să citești cu atenție lista ingredientelor atunci când achiziționezi produse care nu au zahăr.

 2. Exerciții fizice intense

    Trasul de fiare și alergările pe distanțe mari te pot trimite rapid la toaletă. Exercitile fizice la intensitate mare trimit sângele din sistemul digestiv către mușchi ceea ce poate cauza crampe abdominale. Însă nu trebuie să-ți faci griji dacă în timpul unei antrenament greu, uneori, simți că trebuie să mergi la baie. Dacă, totuși, asta se întâmplă de fiecare dată când faci sport este recomandat să mergi la doctor pentru un consult.

 3. Giardia

    Dacă te-ai ales cu un parazit, nu ai cum să știi sigur, nu-i așa? Nu neapărat. Cu toate acestea sunt persoane care se confruntă cu diaree timp de săptămâni și luni fără să aibă idee ce a cauzat-o. Iar giardia este unul dintre cei mai întâlniți paraziți în  SUA și Europa și adesea poate ajunge în organism dacă bei apă din locuri mai puțin obișnuite. Spre exemplu, dacă ai mers la munte și ai campat, înotat lângă un izvor sau ai băut apă nepurificata, este posibil să te confrunți cu giardia. Tocmai de aceea este bine să mergi la medicul de familie pentru a face anumite teste.

    Mai multe despre acest subiect, puteți citi pe blogul SfatulParintilor.

V-a plăcut articolul? Nu uitați să vă abonați la noutăți!




0 comentarii până acum

Trimiteți un comentariu

smiley
:)
smiley
:(
smiley
:))
smiley
:((
smiley
=))
smiley
=D>
smiley
:D
smiley
:P
smiley
:-O
smiley
:-?
smiley
:-SS
smiley
:-f
smiley
d(
smiley
:-*
smiley
b-(
smiley
h-(
smiley
g-)
smiley
5-p
smiley
y-)
smiley
c-)
smiley
s-)
smiley
d-)
smiley
w-)
smiley
:-h
smiley
:X
Arată emoticoanele smiley