SfatFarma logo vineri, iunie 10, 2016

Vă confruntați cu dureri zilnice? Aflați ce alimente pot înlocui în mod eficient analgezicele ~ SfatFarma - Farmacistul tău online

Vă confruntați cu dureri zilnice? Aflați ce alimente pot înlocui în mod eficient analgezicele



dureri

    La prima vedere, s-ar putea să vă surprindă faptul că unele alimente vă pot ajuta în lupta împotriva durerilor, ba mai mult, vă pot ajuta chiar să renunțați la analgezice. Acestea vă pot ajuta să micșorați doza de analgezice sau chiar să renunțați de tot la ele.
    Oamenii au încercat să scape de diferitele dureri de mii de ani (de dinainte să apară pastilele moderne). Metodele predecesorilor noștri de a scăpa de dureri încă ne sunt disponibile și azi.

Cum funcționează analgezicele moderne?

    Atunci când luați analgezice, acestea vă ajută să nu mai simțiți durere, prin mai multe mecanisme (depinzând de tipul de analgezic luat):

  • Medicamentele antiinflamatoare non-steroidiene (ibuprofen, aspirina, naproxen), funționează prin blocarea unei enzime (ciclooxigenaza) din organism. Acestă enzimă are rol în producerea prostaglandinelor - hormoni care au rol în resimțirea durerii și inflamarea zonei afectate.
  • Analgezicele narcotice (morfina) funcționează prin blocarea receptorilor de durere din creier, sau blocarea semnalelor, acestea nemaiputând ajunge la creier.
fructe anti durere

    Dar iată câteva alimente care au efect puternic antiinflamator, iar ca urmare vor reduce semnificativ senzațiile de durere din întregul organism:

  • Cireșele – Studiile recente au arătat efectul antiinflamator al cireșelor. Acum că ne aflăm în plin sezon de cireșe, acestea sunt cele mai eficiente remedii naturale pentru lupta împotriva durerii.
  • Portocalele – Aceste citrice dulci sunt considerate că au efect antiinflamatro și sunt recomandate în dietele anti-artrită. Portocalele conțin beta-criptoxantină, o substanță chimică regăsită în plante, despre care s-a arătat că are efect puternic antiinflamator. Alte fructe care conțin această substanță sunt: caisele, prunele, pepenii verzi, piersicile și papaya.
  • Strugurii negri – conțin cantități mari de resveratrol în coaja lor. Resveratrolul inhibă ciclooxigenaza (enzima mai sus menționată). Resveratrolul se mai găsește și în dude.
  • Nucile și semințele – Semințele de floarea soarelui, semințele de susan sau alunele conțin triptofan. Triptofanul ajută la reducerea severității durerilor. Fasolea și cerealele integrale de asemenea sunt surse bogate de triptofan. 
  • Semințele de chia – Semințele de chia conțin cantități mari de acizi grași esențiali Omega-3. Aceștia au efect antiinflamator. Pentru mai multe informații despre semințele de chia, vă recomand să citiți articolul: Semințele de chia - 9 beneficii uluitoare ale acestora + efectele adverse posibile
  • Murele, căpșunile și afinele – Acestea conțin cantități mari de antioxidanți, care ajută la prevenția deteriorării celulelor din organism. Acest lucru poate preveni artrita. Unele studii au arătat faptul că aceste fructe au de asemenea un efect antiinflamator.
  • Răcovina – Probabil nu recunoașteți din prima această "iarbă" ca și aliment, dar răcovina este o plantă comestibilă, care se găsește cel mai probabil și în curtea dumneavoastră. Răcovina, ajută în lupta împotriva inflamățiilor și a durerii. Poate fi consumată ca salată sau ca ceai.
  • Ghimbirul – Ghimbirul reduce nivelul de prostaglandine din organism, astfel reducând nivelul durerilor în mod direct. Funcționează în special pentru durerile musculare. 
  • Țelina și semințele de țelină – Țelina conține apigenină, un antiinflamator puternic. Țelina e recomandată în cazul durerilor provocate de gută și pentru prevenirea atacurilor de gută.
    Experimentați cu aceste alimente și creați-vă propriile mese care vă vor ajuta în lupta cu durerea, fără să luați medicamente în acest scop.

fructe



V-a plăcut articolul? Nu uitați să vă abonați la noutăți!




0 comentarii până acum

Trimiteți un comentariu

smiley
:)
smiley
:(
smiley
:))
smiley
:((
smiley
=))
smiley
=D>
smiley
:D
smiley
:P
smiley
:-O
smiley
:-?
smiley
:-SS
smiley
:-f
smiley
d(
smiley
:-*
smiley
b-(
smiley
h-(
smiley
g-)
smiley
5-p
smiley
y-)
smiley
c-)
smiley
s-)
smiley
d-)
smiley
w-)
smiley
:-h
smiley
:X
Arată emoticoanele smiley