SfatFarma logo duminică, iulie 31, 2016

5 greșeli des întâlnite ale mamelor, atunci când pregătesc pentru prima dată laptele praf pentru bebeluș ~ SfatFarma - Farmacistul tău online

5 greșeli des întâlnite ale mamelor, atunci când pregătesc pentru prima dată laptele praf pentru bebeluș



lapte praf bebelusi

     Ar trebui să folosesc apa de la chiuvetă sau apa sterilizată? Toate mărcile de lapte praf sunt la fel de bune? În cât timp trebuie consumat laptele praf pe care îl prepar? Ar trebui să sterilizez biberonul de fiecare data? Mămicile își pun tot felul de întrebări când vine momentul ca bebe să treacă la lapte praf. Vezi care sunt 5 cele mai frecvente greșeli pe care să le eviți de acum înainte.

 1. Folosești apa caldă de la robinet 

    S-ar putea ca bebelușul tău să agreeze mai degrabă laptele praf cald decât rece, dar nu trebuie să folosești vreodată apa caldă de la chiuvetă când îl prepari! Specialiștii recomanda ca pentru băut, gătit și în special, prepararea laptelui praf să folosești doar apa rece de la robinet, pentru că apa caldă poate conține un nivel ridicat de plumb. De fapt și apa rece de la chiuvetă ar trebui lăsată să curgă vreme de 30 de secunde înainte de a fi utilizată, pentru a reduce expunerea la plumb. De asemenea, ar trebui să iei în calcul folosirea apei reci care a fost fiartă anterior pentru a face lapte praf, mai ales în primele luni de viață ale micuțului tău. Este indicat să consulți și un medic înainte de a face lapte praf, el putând să-ți ofere sfaturi prețioase în acest sens.  

 2. Nu sterilizezi biberonul 

    Înainte de a folosi sticluța pentru prima oară, e important să o sterilizezi, pentru a înlătura eventualele bacterii. Pentru asta, o poți fierbe în apă vreme de 5 minute. După prima folosire, e suficient numai să speli biberonul cu săpun în apa fierbinte.

 3. Păstrezi laptele prea mult timp 

    Laptele praf care stă la temperatură camerei trebuie aruncat după o oră. Dacă se află în frigider, cutia de lapte praf pre-amestecat care este deja deschisă trebuie aruncată după maximum 48 de ore. Laptele praf amestecat de tine trebuie aruncat după cel mult 24 de ore.

 4. Refolosești laptele care nu s-a consumat  

    Dacă micuțul tău nu bea tot conținutul sticlei în decurs de o oră, aruncă restul de lapte praf! Nu îl pune la frigider, cu intenția de a i-l da bebelușului mai târziu, deoarece micuțul ar putea lua bacterii în acest fel.

 5. Nu diluezi corect laptele 

    În cazul în care adaugi prea puțină apă, bebelușul tău va deveni repede deshidratat, iar dacă nu pui destul lapte praf, micuțul nu va primi toți nutrienții de care are nevoie. Citește cu atenție instrucțiunile și adaugă cantitatea exactă de apă și lapte praf care este recomandată, apoi amestecă bine.
    Citește articolul și pe blogul SfatulPărinților.ro.

V-a plăcut articolul? Nu uitați să vă abonați la noutăți!




2 comentarii:

  1. Ceea ce nu s-a spus e faptul ca atunci cand se foloseste apa imbuteliata, aceasta nu se fierbe deoarece prin fierbere creste concentratia in saruri minerale. Apa imbuteliata trebuie doar putin incalzita si intai masuram apa si apoi adaugam laptele si nu invers ca sa iasa laptele mai concentrat ca nu-i ok. Trebuie cautata o apa care sa nu contina nitriti si sa fie pura. Eu am folosit pentru bebelusul meu apa Calipso.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Intr-adevar, foarte buna completare la articol! Multumesc mult! :)

      Ștergere

smiley
:)
smiley
:(
smiley
:))
smiley
:((
smiley
=))
smiley
=D>
smiley
:D
smiley
:P
smiley
:-O
smiley
:-?
smiley
:-SS
smiley
:-f
smiley
d(
smiley
:-*
smiley
b-(
smiley
h-(
smiley
g-)
smiley
5-p
smiley
y-)
smiley
c-)
smiley
s-)
smiley
d-)
smiley
w-)
smiley
:-h
smiley
:X
Arată emoticoanele smiley