SfatFarma logo sâmbătă, iulie 16, 2016

Conjunctivita - remedii rapide pentru a vindeca ochii ~ SfatFarma - Farmacistul tău online

Conjunctivita - remedii rapide pentru a vindeca ochii



conjunctivita

    Conjunctivita este o inflamație a conjunctivei, o membrană care căptușește partea din interior și acoperă albul ochiului (sclerotica). Ochii roșii și iritați sau infectați dau senzația că a intrat nisip în ei. De asemenea adesea apare și o secreție a ochilor. Vinovați pentru aceste stări sunt virusurile, bacteriile și alergiile. Deși conjunctivita nu amenință pierderea vederii unui adult, ea este deranjantă. Iată ce puteți face în acest caz:

    Îndepărtați roșeața

    O compresă caldă, aplicată pe ochi 5-10 minute, de 3-4 ori pe zi, vă va face să vă simțiți mai bine.

    Păstrați-vă ochii curați

    Adesea conjunctivita se ameliorează de la sine. Pentru a ajuta procesul de vindecare, păstrați curățenia ochilor și a pleoapelor folosind un tampon de vată înmuiat în apă fiartă și răcită pentru a îndepărta crustele.

    Preparați lacrimi

    Adăugați un vârf de cuțit de sare de bucătărie neiodată la o cească de apă fiartă și veți obține o soluție salină care are compoziția asemănătoare cu lacrimile. Această soluție are o ușoară acțiune antiseptică și este adesea mai eficientă decât apa simplă. Ștergeți ochiul începând de la colțul exterior avansând către nas și aveți grijă să atuncați tamponul de vată după fiecare ștergere a ochiului.

    Spălați-vă ochii cu apă fierbinte sau preparați-vă o soluție cu bicarbonat de sodiu

    Adulții cărora le curg mult ochii și fac cruste pe marginea ploapelor - o stare cunoscută sub denumirea de blefarită - ar trebui să-ți spele ochii de 2 ori pe zi cu apă fierbinte de la robinet, colosind o bucată de pânză moale sau un tampon de vată. Aceasta duce la înmuierea crustelor și permite eliberarea grăsimilor naturale din glandele ploapelor. Ar trebui, de asemenea, să pregătiți o soluție cu bicarbonat de sodiu. Dizolvați 1 vârf de cuțit de bicarbonat de sodiu într-o ceașcă cu apă fiartă pentru a face o soluție care se poate păstra o săptămână. Cu această soluție, folosind un tampon curat de vată, curățați baza genelor de 2 ori pe zi.

    Folosiți șampon pentru copii sau șampoanele de la farmaciile naturiste

    Cei care suferă frecvent de conjunctivită, ar fi indicat să folosească șampoane de la farmaciile naturiste, exclusiv conținând plante sau în cel mai rău caz șampoane de copii. Șampoanele normale din comerț pot irita ochii și pot fi cauza conjunctivitelor.

    Aruncați compresele folosite și nu refolosiți prosoapele

    Nu refolosiți prosoapele sau compresele folosite pentru a vă spăla ochii. Această infecție este deosebit de contagioasă. Nu folosiți prosoapele împreună cu altcineva, deoarece boala se va răspândi rapid.

    Evitați machiatul ochilor cât ține conjunctivita

    Dacă suferiți de conjunctivită, evitați să vă machiați ochii, pentru a nu înrăutăți situația. Machijul poate agrava boala, înroșind și mai mult ochii.

    Feriți-vă ochii de clor

    Înotul în piscină face ochii roșii? Nu e de mirare. Clorul adăugat în apa piscinelor de înot poate cauza conjunctivită, dar, în absența clorului, bacteriile s-ar multiplica și aceasta ar putea duce la o situație mai gravă. Cei predipuși conjunctivitei este recomandat să poarte ochelari de înot etanși atunci când se află în apă.

    Calmați conjunctivita alergică

    Dacă dezvoltați conjunctivită cel mai frecvent ăn timpul verii, atunci cauza conjunctivitei ar putea fi o alergie la polen. Ochii care sunt afectați de o mâncărime ca după înțepătura de țânțar și prezintă o scurgere vâscoasă suferă probabil de conjuntivită alergică. Luați un antihistaminic care se eliberează fără rețetă și folosiți comprese reci, nu calde la spălarea ochilor. O compresă rece va potoli imediat mâncărimea.
    Cel mai important, indiferent ce faceți, rezistați tentației de a vă freca ochii, pentru a nu amplifica senzația de mâncărime prin eliberarea de și mai multă histamină din conjunctiva inflamată.

    Peste noapte folosiți un unguent

    Simptomele conjunctivitei cauzată de germeni se intensifică atunci când ochii sunt închiși. Aceasta este explicația că o conjunctivită vă supără mai mult peste noapte decât atunci când sunteți treaz. Înainte de a merge în pat, este recomandat să aplicați un unguent pentru ochi, care se eliberează fără rețetă la farmacii.

    Când să apelați la medic?

    Conjunctivita este o problemă ușor de tratat, care de obicei dispare de la sine după o sătămână. Totuși, dacă trece acest termen, nu ar mai trebui să așteptați "să vedeți ce se întâmplă". Apelați la medic dacă:
  • după 6-7 zile, conjunctivita stagnează sau merge spre rău, nu spre bine
  • aveți unul sau ambii ochi roșii, la care se adaugă o durere persistentă, tulburări de vedere, o scurgere abundentă de culoare galbenă sau verzuie
  • înroșirea este cauzată de o leziune a ochiului. Infecțiile pot pătrunde în ochi dacă v-ați zgâriat corneea ducând la o ulcerație, la pierderea vederii sau chiar a ochiului. Totuși, infecțiile corneene nu sunt declanșate întotdeauna de leziuni. Uneori virusul herpes simplex, provenind de la o infecție herpetică din gură, este răspândit atunci când vă atingeți cohiul
  • vă simțiți ochii plini de nisip și mai uscați decât în mod normal. Acestea pot fi uneori simptome asociate unor stări patologice generalizate, ca artrita reumatoidă sarcoidoza și limfomul.
 
conjunctivita acuta

V-a plăcut articolul? Nu uitați să vă abonați la noutăți!




Un comentariu:

smiley
:)
smiley
:(
smiley
:))
smiley
:((
smiley
=))
smiley
=D>
smiley
:D
smiley
:P
smiley
:-O
smiley
:-?
smiley
:-SS
smiley
:-f
smiley
d(
smiley
:-*
smiley
b-(
smiley
h-(
smiley
g-)
smiley
5-p
smiley
y-)
smiley
c-)
smiley
s-)
smiley
d-)
smiley
w-)
smiley
:-h
smiley
:X
Arată emoticoanele smiley