SfatFarma logo sâmbătă, august 06, 2016

Unghii încarnate - câteva sfaturi pentru a scăpa de durere ~ SfatFarma - Farmacistul tău online

Unghii încarnate - câteva sfaturi pentru a scăpa de durere



unghia incarnata

    Durerea unei unghii încarnate poate face un monstru chiar din cea mai pașnică persoană. De cele mai multe ori este vorba de una dintre unghiile de la degetul mare de la picior - se încarnează de obicei atunci când crește și este împinsă în țesutul moale, delicat de lângă ea. Oamenii ale căror unghii de la picior sunt pronunțat curbate sunt mai predispuși, dar oricine poate fi afectat de această neplăcere. Rezultatele sunt degete roșii, dureroase, sensibilizate. Scopul pe termen lung este să se evite unghiile încarnate, dar scopul imediat pentru majoritatea este stoparea durerii. Iată cum să le faceți pe ambele:
    Încercați un produs care se vinde fără rețetă
    Există câteva produse care se vând fără rețetă și care pot înmuia unghia degetului de la picior și pielea înconjurătoare, calmând astfel durerea. Nu este recomandat să apelați la acestea dacă suferiți de diabet sau aveți o circulație slabită.
    Folosiți o bucată de vată răsucită
    Vreți să ajutați unghia de la picior să crească peste cuta de piele adiacentă? Începeți prin a vă scufunda piciorul în apă caldă pentru a înmuia unghia. Stergeți-l cu grijă, apoi împingeți o bucățică de vată sterilă, răsucită, sub marginea ascunsă a unghiei. Vata va ridica puțin unghia, așa încât ea va crește peste țesutul în care sapă. Ștergeți bine împrejur cu un atinseptic, ca protecție împotriva infecției. Schimbați vata în fiecare zi, până când unghia a depășit locul cu necazul.
    Lăsați picioarele să respire
    Pantofii care nu se potrivesc pot fi și ei cauza unei unghii încarnate, în special dacă unghiile tind în mod natural să se curbeze. Evitați pantofii strâmți sau ascuțiși, care apasă unghiile. Purtați în schimb sandale sau pantofi cu botul lat și evitați ciorapii și colanții prea strâmți.
    Tăiați unghiile drept
    Nu vă tăiați niciodată unghiile de la picior prea scurt. Înmuiați-le întâi în apă caldă, pentru a evita o posibilă crăpare, apoi tăiați-le drept, cu o unghieră. Nu tăiați niciodată o unghie de la picior în formă ovală, încât marginea să se curbeze spre piele. Lăsați întotdeauna marginile exterioare să fie paralele cu pielea. Nu tăiați unghia mai scurtă decât vârful degetului. Unghia trebuie să fie destul de lungă pentru a proteja degetul de presiunea și frecarea cu pantoful.
    Reparați greșelile
    Dacă accidental vă tăiați sau vă rupeți prea scurt o unghie, neteziți-o cu grijă la margini cu o spatulă cu șmirghel sau o pilă de unghii, atât încât să nu mai rămână colțuri care să pentreze pielea.
    Când să apelați la medic?
    Dacă degetul de la picior începe să se infecteze, prezentați-vă fără întârziere la medic. Printre semnele infecției se numără: inflamația, roșeața și durerea sau căldura la atingere. De asemenea pot apărea bășici sau puroi. Dacă aveți diabet sau circulație arterială slabă, cereți medicului să vă recomande un  pedichiurist experimentat care să vă instruiască cum să vă îngrijiți picioarele. Dacă aveți probleme cu tăierea propriilor unghii din cauza vederii slabe, a unghiilor îngroșate sau din alte motive, pedichiuristul vi le poate îngriji regulat. Dacă sunteți imobilizat în casă, solicitați vizita acestuia la domiciliu.

V-a plăcut articolul? Nu uitați să vă abonați la noutăți!




0 comentarii până acum

Trimiteți un comentariu

smiley
:)
smiley
:(
smiley
:))
smiley
:((
smiley
=))
smiley
=D>
smiley
:D
smiley
:P
smiley
:-O
smiley
:-?
smiley
:-SS
smiley
:-f
smiley
d(
smiley
:-*
smiley
b-(
smiley
h-(
smiley
g-)
smiley
5-p
smiley
y-)
smiley
c-)
smiley
s-)
smiley
d-)
smiley
w-)
smiley
:-h
smiley
:X
Arată emoticoanele smiley