SfatFarma logo duminică, octombrie 23, 2016

3 mituri răspândite despre Alzheimer care de fapt sunt false ~ SfatFarma - Farmacistul tău online

3 mituri răspândite despre Alzheimer care de fapt sunt false



 
boala Alzheimer

     Credeți că afecțiunea Alzheimer face, pur și simplu, parte din procesul de îmbătrânire? Ei bine, nu ești singurul. 59% dintre participații la un sondaj realizat de Alzheimer’s Association au răspuns “Da” la această întrebare. Peste 6.300 de adulți din 12 țări (Australia, Brazilia, Canada, China, Danemarca, Germania, Japonia, India, Mexic, Nigeria, Arabia Saudi și Marea Britanie) au răspuns la sondaj. S-a arătat că oamenii au multe idei greșite despre această afecțiune cumplită. Iată 3 mituri despre Alzheimer pe care nu ar trebui să le credeți:

 Mit 1: Alzheimerul este parte a îmbătrânirii  

    Oamenii din China, India și Arabia Saudita cred că această este realitatea, în vreme ce mexicanii și britanicii credeau că este doar o credința falsă.
    Fapt: Nu este nimic nomal în legătură cu această afecțiune. Alzheimerul este doar una dintre formele demenței, definită ca scăderea treptată, progresivă a funcțiilor mentale cum ar fi: gândirea, judecata, comportamentul, limbajul, învățarea și memoria. Dintre bolnavii de demența 60-80% suferă de Alzheimer. Există însă mai multe forme de demență, precum boală Pick, Parkinson și multe altele.

 Mit 2: Alzheimerul nu este fatal 

    Aproape 40% dintre respondenți au răspuns greșit crezând că boala care este definită drept afecțiunea degenerativă progresivă are ca efect producerea unei deteriorări din ce în ce mai accentuată a funcțiilor de cunoaștere ale creierului, ceea ce face ca bolnavul să nu mai poată duce la îndeplinire nici măcar sarcini de bază, precum mâncatul și mersul la baie. Peste 50% dintre mexicani, germane și brazilieni nu erau conștienți de implicațiile fatale ale bolii.
    Fapt: Alzheimer-ul este fatal: Deteriorarea cognitivă cauzată de afecțiune este fatală. Este adevărat că pe certificatul de deces nu apare Alzheimerul ca și cauză a morții, chiar dacă boala este forța care a dus în cele din urmă la dispariția celui care suferea de această afecțiune. Spre exemplu, Alzheimerul poate avea ca rezultat crearea unor probleme cu mâncatul ceea ce crește riscul de inhalare (aspirare) a unor bucăți de alimente în plămâni ceea ce va duce la pneumonie. În acest caz penumonia va fi cea considerată de doctori cauza morții pacientului.

 Mit 3: Alzheimerul are la bază cauze genetice 

    Aproximativ 37% dintre respondenți credeau că afecțiunea este generată de moștenirea genetică.
    Fapt: Alzheimerul are o componenta genetică: Cauza declanșării acestei boli nu a fost încă descoperită de oamenii de știință, însă există anumiți factori care joacă un rol important în dezvoltarea ei. Iar genele reprezintă unul dintre acești factori.

Citiți articolul și pe blogul SfatulPărinților.ro.

V-a plăcut articolul? Nu uitați să vă abonați la noutăți!




0 comentarii până acum

Trimiteți un comentariu

smiley
:)
smiley
:(
smiley
:))
smiley
:((
smiley
=))
smiley
=D>
smiley
:D
smiley
:P
smiley
:-O
smiley
:-?
smiley
:-SS
smiley
:-f
smiley
d(
smiley
:-*
smiley
b-(
smiley
h-(
smiley
g-)
smiley
5-p
smiley
y-)
smiley
c-)
smiley
s-)
smiley
d-)
smiley
w-)
smiley
:-h
smiley
:X
Arată emoticoanele smiley