SfatFarma logo vineri, octombrie 21, 2016

Cafeaua de la automat - otrava noastră zilnică ~ SfatFarma - Farmacistul tău online

Cafeaua de la automat - otrava noastră zilnică



cafea de la automat

    În primul rând, vreau să precizez că acest articol este despre cafeaua de la automat, nu și despre cafeaua naturală, făcută în casă, de către dumneavoastră, care nu este la fel de dăunătoare.

    Pentru mulţi dintre noi, cafeaua nu mai e ce a fost. Mereu pe fugă, grăbiţi, ne mulţumim cu comoditatea: bagi o bancnotă, şi gata cafeaua! 
    Cofeina provenită din boabele de cafea măcinate proaspăt şi fierte va ieşi din corp în două ore după consum. Aceeaşi cantitate de cofeină din cafeaua solubilă iese din corp în 10 ore. 
    Cafeaua de la automat conţine mai multe chimicale decât cea din boabe de cafea măcinate. Organismul nu este pregătit să digere avalanşa de chimicale şi face eforturi în acest sens. În timp, afectează pe rând, ficatul, rinchii şi imunitatea. 
    Producătorii cafelei instant de la automate au fost obligaţi recent să afişeze ingredientele cafelei pe care o vând cu doar 1 leu. Aşa am aflat că populara cafea cu lapte (caffe latte) conţine apă, zahăr, pudră de lapte (lapte praf semidegresat 1,5%, zer praf, lactoză), cafea solubilă (3,3%) şi urme de soia.  Aceleaşi substanţe se regăsesc şi espresso machiatto. În capuccino apar şi alte ingrediente, printre care un agent de îngroşare (carboximetilceluloză) din care se face hârtia!

     Specialistii atenționează că o cafea de la automat conține mai multe chimicale decât cea din boabe de cafea măcinate. Organismul nu este pregătit să digere avalanşa de chimicale şi face eforturi în acest sens. Între timp, se strică, pe rând, ficatul, rinchii şi imunitatea.Înainte, ingredientele cafelei de la automate erau ţinute la secret. Acum, producătorii sunt obligaţi să le afişeze. Aşa am aflat că un sortiment cu lapte (caffe latte) conţine: apă, zahăr, pudră de lapte (lapte praf semidegresat 1,5%, zer praf, lactoză), cafea solubilă (3,3%) şi urme de soia. Soia, e un produs bun, dar, azi, se profită de bunul său renume pentru a face produsele cât mai toxice.
    Aceleaşi substanţe se regăsesc şi în latte sau espresso machiatto. În capuccino, apar şi alţi “intruşi” greu de pronunţat, printre care agent de îngroşare (carboximetilceluloză), din care se face hârtia. 
    Celuloza e greu de digerat pentru mamifere, ele n-au aceleaşi enzime ca erbivorele. Forţează stomacul. Producătorii recurg la ea ca să îngroaşe lichidul. În loc să pună frişcă sau spumă de lapte, le înlocuiesc cu chimicale.
    Un espresso de la automat conţine 100 mg de cofeină, jumătate din aportul zilnic acceptabil pentru un adult, dar la automate se foloseşte cafea instant, care se resoarbe din organism de cinci ori mai greu. Cei care beau două cafele de la automat într-o zi depăşesc rapid maximumul de cofeină admis, iar în timp supradoza duce la formarea pietrelor la rinichi. 
    De preferat ar fi să căutaţi maşinile care macină boabele pe loc sau să vă faceţi singuri cafeaua, la ibric, din boabe măcinate.

V-a plăcut articolul? Nu uitați să vă abonați la noutăți!




0 comentarii până acum

Trimiteți un comentariu

smiley
:)
smiley
:(
smiley
:))
smiley
:((
smiley
=))
smiley
=D>
smiley
:D
smiley
:P
smiley
:-O
smiley
:-?
smiley
:-SS
smiley
:-f
smiley
d(
smiley
:-*
smiley
b-(
smiley
h-(
smiley
g-)
smiley
5-p
smiley
y-)
smiley
c-)
smiley
s-)
smiley
d-)
smiley
w-)
smiley
:-h
smiley
:X
Arată emoticoanele smiley