Ingrediente:
Sosul de roșii:
- 3 căței de usturoi
- 400 ml pastă de roșii sau 500ml bulion
- o căniță mică de frunze proaspete de busuioc tăiate (10 frunze aprox)
- 3 linguri ulei de măsline extra
- piper
- sare
- ulei
- 50g nuci caju care se lasă la hidratat minim 2 ore
- 3 liguri zeamă de lămâie
- 1 cănită de apă
- sare, ce se adaugă la final după gust
- 500/600g paste (de orez sau de porumb pentru o variantă fără gluten)
Sosul de roșii:
Usturoiul se tăie mărunt și se călește în ulei cu puțină apa timp de 2 minute cu condimentele uscate, să elibereze aromă. Se adaugă bulionul sau pasta de roșii și se lasă 10 min la fiert. Când e gata se oprește focul și se adaugă busuiocul proaspăt; se lasă să stea câteva minute cu capacul pus.
Smântâna vegetală din caju:
Se pasează totul bine la blender până iese o cremă groasă că un iaurt gras foarte fină, nu ar trebui să fie grunjoasă. Sarea se adaugă la final pentru a nu strica robotul. Se combină cele 2 sosuri și se mai sărează și piperează după gust.
Pastele se fierb separat, se scurg de apa 1 min și se amestecă cu sosul.
Poftă buna!
V-a plăcut articolul? Nu uitați să vă abonați la noutăți!
0 comentarii până acum
Trimiteți un comentariu