SfatFarma logo joi, decembrie 01, 2016

Stilul de viață - diferența dintre omul 'sănătos' și cel 'bolnav' ~ SfatFarma - Farmacistul tău online

Stilul de viață - diferența dintre omul 'sănătos' și cel 'bolnav'



sanatatea

    Azi, pe lângă rețeta zilnică cu care v-ați obișnuit deja probabil, m-am hotărât să postez și un infografic pe care l-am făcut recent. Tema acestuia este stilul de viață sănătos.
    Se spune că „Sănătatea nu este totul, însă, fără sănătate, totul este nimic”. Cea mai renumită și, fără îndoială, cea mai respectată încă definiție a sănătății, este aceea dată de Organizația Mondială a Sănătății. Ea sună așa: „Sănătatea e o stare totală de bunăstare fizică, mentală și socială, și nu doar lipsa bolii sau a infirmității fizice”.
    A fi sănătos înseamnă a fi bine dispus, puternic și energic. Sănătatea noastră înfrumuseţează mediul în care trăim. Sănătatea este străns legată de stilul nostru de viață. Ce mâncăm, cât de mișcăm zilnic și cât ne relaxăm, ne influențează mai mult decât am crede. Specialiştii spun că activitatea fizică pare să aibă un efect direct asupra celulelor cerebrale: creşte producţia de substanţe care stimulează conexiunile între celulele cerebrale. Mai mult, există dovezi că sportul favorizează dezvoltarea de noi celule cerebrale.
    Alimentele consumate trebuie să fie proaspete, care să vă ţină în formă maximă. Nu trebuie să vă lăsați pradă delicateselor încărcate de alimente „nesănătoase”, dar ambalate frumos. Ştim toţi, e greu. Aveți nevoie de curaj, determinare şi o voinţă de fier ca să vă ţineți de ce v-ați propus. Dar, o puteți face!
    Am să vă prezint în continuare, infograficul făcut de mine:

infografic despre sanatate


V-a plăcut articolul? Nu uitați să vă abonați la noutăți!




0 comentarii până acum

Trimiteți un comentariu

smiley
:)
smiley
:(
smiley
:))
smiley
:((
smiley
=))
smiley
=D>
smiley
:D
smiley
:P
smiley
:-O
smiley
:-?
smiley
:-SS
smiley
:-f
smiley
d(
smiley
:-*
smiley
b-(
smiley
h-(
smiley
g-)
smiley
5-p
smiley
y-)
smiley
c-)
smiley
s-)
smiley
d-)
smiley
w-)
smiley
:-h
smiley
:X
Arată emoticoanele smiley