Ingrediente:
Pentru partea albă:
- 5 linguri stafide albe
- 2 linguri susan
- 4 linguri nucă de cocos
- 4 linguri migdale crude
Pentru partea neagră:
- 5 linguri stafide negre
- 1-2 linguri rase pudră cacao sau roşcove
- 5 linguri alune de pământ crude
- 5 linguri seminţe de floarea soarelui crude
Mod de preparare:
Stafidele şi seminţele se râşnesc şi se amestecă în 2 boluri separate conform cantităţilor de mai sus. Se ia una din culori şi se frământă bine cu mâna şi se formează o sferă pe care o întindem cu făcăleţul într-o fâşie pătrată de aproximativ 15×15 cm.
Ca să nu se lipească punem o folie alimentară între sferă şi masă şi altă folie între sferă şi făcaleţ. O modelăm şi cu mâna ca să iasă cât mai pătrată apoi facem la fel şi cu a doua culore după care le punem una peste alta şi folosindu-ne de folia alimentară dintre compoziţie şi masă, rulăm uşor şi facem un sul.
Culoarea din exterior se va rupe din loc în loc, dar fiind moale putem să “reparăm” fără probleme. Strângem sulul în mâini pentru a scoate golurile de aer, încercând să păstrăm cât mai bine forma cilindrică. Apoi îl rotim între palmă şi masă, apăsând uşor, pornind dinspre mijloc spre extremităţi (altfel va rămâne aerul înăuntru şi se va rupe).
Din când în când îi turtim capetele ca să rămână drepte. Răsucim cilindrul până ajunge la grosimea pe care o dorim şi apoi tăiem felii din el.
Poftă bună!
V-a plăcut articolul? Nu uitați să vă abonați la noutăți!
0 comentarii până acum
Trimiteți un comentariu