SfatFarma logo marți, februarie 14, 2017

Cel mai bun tort de ciocolată pe care l-am gustat vreodată! ~ SfatFarma - Farmacistul tău online

Cel mai bun tort de ciocolată pe care l-am gustat vreodată!



tort de ciocolata raw

    Vă prezint un tort de ciocolată stratificat, cu glazură de ciocolată și avocado, extrem de delicios! Acest tort se prepară fără coacere, nu conține gluten și este raw vegan. Ingredientele principale îi sunt: făina de migdale, făina de nucă de cocos, cacao, semințe de in, ulei de nucă de cocos, nectar de cocos, zahăr de nucă de cocos și prune uscate.
    Acest tort de ciocolata este, de asemenea, foarte ușor de făcut! Trebuie doar să amestecați totul în robotul de bucătărie și este aproape gata! Tot ce trebuie să faceți este să îl țineți în frigider timp de o oră și este gata să fie mâncată.
    Iată și rețeta:

    Ingrediente:
    Pentru aluat:

  • 4 căni de făină de migdale
  • 2 căni de făină de nucă de cocos
  • 1 cană pudră de cacao sau de roșcove
  • 3/4 cană prune uscate + 1/4 cană apă = 1 cană pastă de prune
  • 1/2 cană zahăr de nucă de cocos 
  • 1/3 cană nectar de nucă de cocos / sirop de arțar / sirop de agave / miere
  • 1/3 cană semințe de in hidratate
  • 1/3 cană ulei de nucă de cocos 
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 1/2 linguriță sare de mare/Himalaya

    Pentru glazură:

  • 3-4 avocado copți
  • 1/4 ceașcă de nectar de nucă de cocos / sirop de arțar / sirop de agave / miere
  • 1/4 ceașcă zahăr de nucă de cocos 
  • 1/4 ceașcă ulei de nucă de cocos 
  • vârf de cuțit de sare de mare/Himalaya

    Mod de preparare:

    Aluatul:
    Hidratați semințele de in pentru aproximativ 1 oră sau până când semințele se înmoaie vizibil. Amestecați în robotul de bucătărie prunele uscate cu apa, pentru a primi pasta de prune. Amestecați toate ingredientele pentru aluat într-un bol și amestecați cu mâna până primiți un aluat uniform. Se poate de asemenea procesa aluatul într-un robot de bucătărie.
    Glazura:
    Adăugați toate ingredientele pentru glazură în robotul de bucătărie și amestecați-le până primiți o glazură uniformă. Țineți glazura rezultată la frigider pentru câteva minute pentru a se întări un pic.
    Asamblarea:
    Întindeți o treime din aluat într-o formă de tort. Adăugați un strat generos de glazură (cremă). Repetați acești pași până vi se termină aluatul și glazura. Finalizați procesul cu un ultim strat de glazură. Țineți tortul la frigider pentru minim o oră înainte de a-l tăia.
    Poftă bună!


V-a plăcut articolul? Nu uitați să vă abonați la noutăți!




0 comentarii până acum

Trimiteți un comentariu

smiley
:)
smiley
:(
smiley
:))
smiley
:((
smiley
=))
smiley
=D>
smiley
:D
smiley
:P
smiley
:-O
smiley
:-?
smiley
:-SS
smiley
:-f
smiley
d(
smiley
:-*
smiley
b-(
smiley
h-(
smiley
g-)
smiley
5-p
smiley
y-)
smiley
c-)
smiley
s-)
smiley
d-)
smiley
w-)
smiley
:-h
smiley
:X
Arată emoticoanele smiley