SfatFarma logo luni, februarie 27, 2017

Mâncare crudă de varză cu roșii ~ SfatFarma - Farmacistul tău online

Mâncare crudă de varză cu roșii



mancare de varza cu rosii

    Varza crudă îşi păstrează toate proprietăţile sale curative şi este bine s-o consumăm cât mai des crudă. O substanţă  conţinută  de către varză, sulforafanul, stimulează puternic producerea în organism a unor enzime care joacă rolul de detoxifiant al ficatului. De asemenea, consumul de varză s-a dovedit a preveni procesele de distrucţie celulară la nivelul ficatului, sub acţiunea factorilor infecţioşi sau a celor chimici. Principiile active din frunzele de varză induc celulelor maligne canceroase apoptoza (un program de autodistrugere folosit de organism pentru eliminarea celulelor îmbătrânite), reglează acțiunea hormonilor steroidieni în organism (implicaţi în apariţia a numeroase forme de cancer), reglează ritmul de diviziune celulară, induc o creştere a productiei enzimelor responsabile de inactivarea şi de eliminarea celulelor maligne. Trei-cinci zile pe saptamană, în care consumăm câte 200 de grame de salată de varză, ne pot salva viaţa, punându-ne la adăpost de o incredibilă multitudine de forme de cancer.
    Am să vă prezint în continuare o rețetă gustoasă, care are la bază varza:

    Ingrediente:

  • 1 varză mică sau ½ varză mai mare
  • 1 morcov mijlociu
  • 2-3 linguri seminţe de cânepă decorticată (opţional)
  • cimbru
  • sare
  • 3-4 linguri ulei de floarea soarelui extravirgin
  • mărar proaspăt

    Pentru sosul de roşii:

  • 2 roşii
  • 3 căţei de usturoi
  • cimbru
  • busuioc după preferinţă
  • sare 
    Mod de preparare:


    Curăţăm varza de primele frunze, şi o taiem în fâşii subţiri. O răsturnăm într-un bol, presărăm puţină sare  şi frământăm puţin între degete pentru a-şi mai pierde din rigiditate. Lasăm la „odihnă” cam ½  oră. Separat, curăţăm morcovul, îl spălăm, apoi îl dăm pe răzătoarea cu ochiuri mari şi îl punem peste varză, presarăm puţin cimbru şi adaugăm uleiul. Amestecăm bine şi adaugăm seminţele de cânepă.
    Sosul de roşii este foarte uşor de preparat: punem într-un blender căţeii de usturoi curăţaţi de coajă, roşiile, frunze de busuioc şi puţină sare. Mixăm până ce totul devine o cremă. 

V-a plăcut articolul? Nu uitați să vă abonați la noutăți!




0 comentarii până acum

Trimiteți un comentariu

smiley
:)
smiley
:(
smiley
:))
smiley
:((
smiley
=))
smiley
=D>
smiley
:D
smiley
:P
smiley
:-O
smiley
:-?
smiley
:-SS
smiley
:-f
smiley
d(
smiley
:-*
smiley
b-(
smiley
h-(
smiley
g-)
smiley
5-p
smiley
y-)
smiley
c-)
smiley
s-)
smiley
d-)
smiley
w-)
smiley
:-h
smiley
:X
Arată emoticoanele smiley