O rețetă dulce și rapidă, cu mult cocos și goji. Am folosit robotul și râșnița, precum și un inel de metal micuț, pentru a da formă minitartelor, dar cred că se găsesc forme de silicon pentru minitarte în comerț.
Am pus de seară la înmuiat o mână de goji.
Ingrediente:
Blat:
- 100/150 g fulgi de cocos râșniți
- 2 linguri miere organică
- 1 linguriță extract vanilie
- 1 lingură lucuma praf
- coaja răzuită de la o lămâie
- puțină apă/cam un sfert de pahar
- 2 linguri unt de cocos topit
Umplutura:
- goji hidratat (sau cireșe/vișine/afine etc...)
- o linguriță de miere
Mod de preparare:
Toate ingredientele blatului le-am pus în robotul cu lamă S, am dezlipit de pe pereții vasului o singură data cu paleta de silicon. Compoziția aluatului trebuie să fie lipicioasă spre tare.
Am pus din compoziție în forma de inelâ, pe baza și pe pereții lui, pe o farfurie.
Am scurs bine goji de apa în care s-a hidratat și am amestecat ușor cu puțină miere, apoi am adăugat în interiorul inelului, iar cu o spatulă de silicon am împins ușor marginile inelului, trăgând inelul afară totodată. Puteți pune în frigider, pentru 2-3 ore să se întărească puțin compoziția. Noi n-am mai avut răbdare, dar parcă, a două zi, au fost mult mai bune.
Poftă bună!
V-a plăcut articolul? Nu uitați să vă abonați la noutăți!
0 comentarii până acum
Trimiteți un comentariu