Un fel de humus dar care a împrumutat puțină culoare de la ardei. Am lăsat năutul la înmuiat de seară până dimineață. A doua zi l-am fiert cam o oră și jumătate și mai adăugam din când în când apă, dacă mai trebuia.
Ingrediente:
- năut
- câteva măsline kalamata
- un cățel usturoi
- puțin ardei gras (opțional)
- zeamă de lime/lămâie
- coriandru
- susan (2 linguri)
- 1 lingură ulei măsline
- drojdie inactivă
- puțin piper cayanne/ boia iute
Mod de preparare:
Am pus coriandru uscat în puțină apă călduță la înmuiat (se împrospătează mirosul). În blenderul de mână am făcut o pastă din 2 linguri susan și un sfert de pahar de apă. Apoi, am adăugat peste pasta de susan: năutul, ardeiul, măslinele, usturoiul și am pasat bine. Am amestecat apoi pasta respectivă cu celelate ingrediente: zeama de lime, coriandru stors de apă, ulei de măsline și o lingură de drojdie inactivă
A ieșit delicios.
Poftă bună!
V-a plăcut articolul? Nu uitați să vă abonați la noutăți!
0 comentarii până acum
Trimiteți un comentariu