Pate din semințe, pe platou, cu tartine din legume.
Ingrediente:
- jumătate cană semințe de floarea soarelui (înmuiate)
- jumătate cană nuci românești (înmuiate)
- 5-6 roșii uscate (înmuiate)
- zeama de la jumătate de lămâie
- 5-6 măsline kalamata
- busuioc proaspăt (sau uscat)
- ceapă verde (sau jumătate de ceapă roșie mică tăiată mărunt din cuțit)
- zeama de la roșiile scobite
- 2 căței usturoi (sau o mână de leurdă)
- puțin pătrunjel verde
Mod de preparare:
Se amestecă bine în robotul cu lamă S. Apoi se ornează platoul. Am pus semințe de cânepă, deasupra pateului, noi am servit direct cu mâna, cu ajutorul bucăților de morcov.
Asta este o idee, atunci când avem musafiri, altădată am pus în cupa platoului, jumătate pate, jumătate brânză de migdale cu mărar, iar de jur împrejurul platoului numai legume: castraveți, morcovi, dovlecei, tije de țelină, ardei gras tăiat bărcuțe, fâșii de ceapă roșie umplute cu pate sau foi de varză.
Poftă bună!
V-a plăcut articolul? Nu uitați să vă abonați la noutăți!
0 comentarii până acum
Trimiteți un comentariu