Chia, pe lângă faptul că este nutritivă, foarte bogată în calciu (conținutul de calciu din semințele de chia este în special impresionant, acesta ajungând la 18% din DZR în doar 30 de grame, procentul fiind mult mai mare decât al lactatelor), este delicioasă în această budincă minunată. Pentru a o face și mai atractivă am pus deasupra un topping de căpșuni liofilizate, crocante și foarte aromate.
Ingrediente:
- 100 ml lapte de cocos
- 5 lingurițe semințe de chia
- 1/2 linguriță miere
- 1 vârf de scorțișoară
- (opțional) pudră de vanilie bio
- topping de căpșuni liofilizate
De când am descoperit fructele liofilizate, îmi place să le adaug la final în smoothieuri, piureuri, budinci și înghețate raw pentru textura lor crocantă și gustul concentrat. Liofilizarea este procesul prin care fructele sunt înghețate, apoi, la presiune ridicată se extrage apa, obținându-se astfel un fruct “stors” de apă, dar cu toate valorile nutritive intacte.
Poftă bună!
V-a plăcut articolul? Nu uitați să vă abonați la noutăți!
0 comentarii până acum
Trimiteți un comentariu