Dacă vă întrebați cum de mai folosesc leurdă în rețete, răspunsul e simplu: în plin sezon de leurdă, am pus o porție bună din ea la congelator, iar acum am leurdă când mi se face poftă. :)
Eu personal, prefer să folosesc leurdă în locul usturoiului (pentru cine nu a gustat încă leurdă, este asemănătoare cu usturoiul, dar nu atât de puternică ca gust) în preparatele pe care le fac.
În trecut, întâmplător, am amestecat în chopper, câteva ingrediente pe care le aveam la îndemână și a ieșit o cremă fină și delicioasă, o rețetă pe care am tot repetat-o, pentru că merge mâncată că atare, simplă, pe felii de ardei, de pâine cu maia, ca dressing pentru salate (dacă îi adăugați puțină apă), sau ca sos peste legumele gătite.
Ingrediente:
- 1 avocado copt
- 1 legătură de leurdă/ usturoi verde/ 1-2 căței de usturoi
- 1 fir mic de ceapă verde
- 2-3 linguri zeamă de lămâie
- 15 g coriandru verde (jumătate de cutie)
- condimente – eu am folosit : 1/2 linguriță curry, 1/2 linguriță cimbru, 1/2 linguriță boia dulce
- puțină sare de Himalaya, puțin piper măcinat.
Poftă bună!
V-a plăcut articolul? Nu uitați să vă abonați la noutăți!
0 comentarii până acum
Trimiteți un comentariu