Cine nu se bucură de un smoothie cremos și ciocolatiu? 😀 Dacă mai este și crunchy atunci combinația e perfectă.
Îmi place să le adaug fructe uscate liofilizate (crocante), la final în smoothieuri, piureuri, budinci și înghețate raw pentru textura lor crocantă și gustul concentrat. Liofilizarea este procesul prin care fructele sunt înghețate, apoi, la presiune ridicată se extrage apa, obținându-se astfel un fruct “stors” de apă, dar cu toate valorile nutritive intacte.
Ingredientele:
- 150-200ml lapte de cocos
- 2 banane coapte
- 2 lingurițe cu vârf carob (pudră de roșcove)
- 1/2 linguriță vanilie pudra naturală sau interiorul a jumătate de băț de vanilie
- 1/4 linguriță scorțișoară
- Pentru final: o mână de zmeură liofilizată
- (Opțional) apă, pentru o consistență mai lichidă
Mod de preparare:
Se pun toate ingredientele în blender, în afară de zmeura liofilizată, și se blenduiesc până la omogenizare.
La sfârșit se adaugă zmeura și se savurează.
Poftă bună!
V-a plăcut articolul? Nu uitați să vă abonați la noutăți!
0 comentarii până acum
Trimiteți un comentariu