SfatFarma logo duminică, septembrie 17, 2017

Interviu cu Andreea Raicu despre stilul ei de viață ~ SfatFarma - Farmacistul tău online

Interviu cu Andreea Raicu despre stilul ei de viață



    Am găsit recent acest interviu cu Andreea Raicu și m-am gândit să vi-l împărtășesc. Este din anul 2010, dar subiectul principal nu și-a pierdut din valoare. :)

andreearaicu

    Cum ai devenit vegetariană? Ce s-a întâmplat? Ai prieteni vegetarieni care te-au ajutat într-un fel sau altul? 

    La începutul anului trecut am decis să elimin carnea din alimentația mea, iar produsele de origine animală să fie din ce în ce mai rare. Am luat această decizie după ce m-am documentat în acest sens - am citit diverse materiale de specialitate. Acum sunt fericită că am ales acest stil de viață, pentru că mă simț excelent. Am prieteni vegetarieni, dar nu ei au influențat decizia mea. Cred că o astfel de alegere, trebuie să o faci tu singur, având niște convingeri clare. 

    Stilul tău de viață este diferit acum? În ce fel? Ce au spus ai tăi când le-ai dat de știre? 

    Stilul meu de viață s-a modificat, dar doar din prisma alimentației. Acum, totul se bazează pe un regim vegetarian și în anumite perioade, vegan. Când am luat acestă decizie, nimeni din jurul meu nu m-a crezut având în vedere că eu sunt o persoană foarte pofticioasă. Era o schimbare radicală pentru un om destul de consevator cum sunt eu. În plus, prietenilor le-a fost destul de greu să se obișnuiască cu noul meu stil de viață. Îmi amintesc că odată una dintre prietenele mele m-a invitat la cină. Când am ajuns însă, nu era niciun fel de mâncare care să nu conțină carne. Deși, eram deja de câteva luni vegetariană, ei nu se obișnuiseră încă cu ideea. 

    Ce e plăcut în a fi vegetarian? Ce avantaje îți aduce această alegere? 

   Te simți foarte bine după ce mănânci. Înainte mă simțeam extrem de plină. Am mult mai multă energie, pentru că procesul de digestie se desfășoară fără a consuma multe resurse. Corpul meu este mult mai fericit cu acest regim alimentar. Rezultatele sunt vizibile: am o piele mai frumoasă, celulita a început să fie din ce în ce mai puțină și am energie mai multă. În plus, renunțarea la produsele de origine animală îmi dă senzația unui corp curat și sănătos. 

    Ce i-ai sfătui pe cei ce cochetează cu ideea de a deveni vegetarieni, dar au impresia că nu vor putea rezistă niciodată "tentației"? 

    Cel mai important este să-și dorească cu adevărat acest lucru, și să nu o facă doar pentru că este în trend. De asemenea, după ce ai luat această decizie este important să-ți creezi un meniu din care să nu lipsească proteinele și vitaminele.

andreearaicu2

    Mulți devin vetegarieni de dragul animalelor, când află cum sunt acestea crescute în fermele intensive sau din respect față de mediu. Se număra aceste motive printre argumentele tale? 

    Numai când mă gândesc cum sunt cresute bietele animalele îmi trece orice poftă de a mânca pui chiar dacă nu aș fi vegetariană. Mi se pare inadmisibil ce se întâmplă. Acesta este unul dintre motivele pentru care am renunțat la carne, pe lângă alte convingeri pe care le am. 

    Unde iei masa în oraș? Căci nu sunt prea multe opțiuni pentru un vegetarian. Cum te descurci?

    Prefer restaurantele care îmi oferă o paletă largă de opțiuni, dar încerc să mă adaptez. Am câteva restaurante preferate, printre care se număra Casa Satya, restaurantele libaneze și cele cu specific chinezesc. Ceva mai dificil este în lunile în care mănânc doar legume și fructe. 

    Știi să gătești preparate vegetariene?

    Da, am învățat. Înainte nu eram o maestră într-ale gătitului, dar acum pot spune că mă descurc destul de bine.

    Care sunt cele mai frecvențe comentarii la petreceri, vis-a-vis de stilul tău de viață? Pui chelnerii în încurcătură? 

    De multe ori, că să evit încurcăturile de acest gen, le spun să-mi aducă mâncare de post. 

Interviu realizat de Alina Tuica
Februarie 2010

V-a plăcut articolul? Nu uitați să vă abonați la noutăți!




0 comentarii până acum

Trimiteți un comentariu

smiley
:)
smiley
:(
smiley
:))
smiley
:((
smiley
=))
smiley
=D>
smiley
:D
smiley
:P
smiley
:-O
smiley
:-?
smiley
:-SS
smiley
:-f
smiley
d(
smiley
:-*
smiley
b-(
smiley
h-(
smiley
g-)
smiley
5-p
smiley
y-)
smiley
c-)
smiley
s-)
smiley
d-)
smiley
w-)
smiley
:-h
smiley
:X
Arată emoticoanele smiley