SfatFarma logo sâmbătă, octombrie 21, 2017

Rețetă 5 în 1 - maioneză, sos de paste, sos de salată, pastă de întins pe pâine sau icre - toate vegane ~ SfatFarma - Farmacistul tău online

Rețetă 5 în 1 - maioneză, sos de paste, sos de salată, pastă de întins pe pâine sau icre - toate vegane



reteta multipla

    O rețetă unică, din care, modificând numai cantitățile diferitelor ingrediente, puteți face ori maioneză, ori sos pentru spaghetti, ori pastă de uns pe pâine, ori sos de salată, ori  icre vegane și cine știe, poate mai descoperiți și voi și alte întrebuințări, mă bucur deja de sugestiile voastre.
    Rețeta conține numai foarte puține ingrediente, toate din România (deci se poate controla foarte bine dacă sunt ecologice și netrate termic), este iar o rețetă tare iubită de mine, deoarece  îndeplinește absolut toate cerințele mele: este rapidă, ușor  de făcut, ieftină, sățioasa și gustoasă! Și a plăcut până acum, fără excepție, tuturor celor cărora le-am oferit-o.

    Ingrediente: 

  • o ceașcă de semințe de floarea soarelui; 
  • zeama de la o lămâie, la care se mai adaugă și puțină apă, în funcție de cât de gros trebuie să fie produsul final; 
  • 1, 2, 3.... căței de usturoi (cum vă place!); 
  • facultativ se mai pot adauga: sare, câteva linguri de ulei de floarea soarelui, cimbru, frunze de pătrunjel,  alge, ceapă - este o rețetă creativă, care lasă porțile deschise gustului și imaginației voastre! 
    Mod de preparare:

    Se macină fin sau se mixează semințele de floarea soarelui (se pot înmuia peste noapte, dar se pot prelucra și așa uscate, în caz că ați uitat să le puneți decuseară în apă...), se amestecă cu usturoiul pisat fin, zeama de lămâie și eventual se freacă cu uleiul sau se mai adaugă mirodeniile dorite. Făcută ca maioneză,  trebuie să-i subliniez calitatea cea mai mare și anume că NU SE TAIE NICIODATĂ, ce grozav, nu-i așa?
    Un exemplu de servire: peste frunzele de salată, se pun morcovi și dovlecei tăiați ca spaghetti sau dați prin răzătoare, iar deasupra minunea de sos, eu am decorat și cu ceapă verde, tăiată mărunt.

    Poftă bună!


V-a plăcut articolul? Nu uitați să vă abonați la noutăți!




0 comentarii până acum

Trimiteți un comentariu

smiley
:)
smiley
:(
smiley
:))
smiley
:((
smiley
=))
smiley
=D>
smiley
:D
smiley
:P
smiley
:-O
smiley
:-?
smiley
:-SS
smiley
:-f
smiley
d(
smiley
:-*
smiley
b-(
smiley
h-(
smiley
g-)
smiley
5-p
smiley
y-)
smiley
c-)
smiley
s-)
smiley
d-)
smiley
w-)
smiley
:-h
smiley
:X
Arată emoticoanele smiley