SfatFarma logo miercuri, mai 09, 2018

Chifteluţe vegetale deosebit de bune ~ SfatFarma - Farmacistul tău online

Chifteluţe vegetale deosebit de bune



chiftele raw vegane

 Cu câteva zile în urmă am constatat că frigiderul îmi era în mare parte plin cu morcovi și pulpă rămasă de la laptele de migdale. Și cum eu susțin zicala "Nimic nu se pierde, totul se transformă!", mi-am suflecat mânecile și am pornit la treabă. Ceea ce a ieșit sunt chifteluțele de mai jos, perfecte de mâncat ca și garnitură la salate, acompaniate de sos la alegere.

 Ustensile:
 Tot ce aveți nevoie este un robot de bucătărie și un deshidrator (sau cuptor la o temperatura minimă).
 
 Ingrediente:
 300g pulpă rămasă de la laptele de migdale
 600g morcovi
 1 rădăcină pătrunjel
 1 rădăcină țelină
 1 sfeclă roșie mare
 2 căței de usturoi
 verdețuri de orice fel
 făină de migdale
 sare de Himalaya
 
   Toate ingredientele cu excepția făinei de migdale se pun în robotul de bucătărie și se mixează până devin foarte mărunte. Se scoate compoziția într-un castron mare de sticlă sau lut și se adaugă făina de migdale la nevoie, pentru a întării compoziția, în cazul în care este prea moale. Se formează chifteluțe (cu cât sunt mai plate cu atât mai repede se vor usca), se așează în deshidrator la temperatura de 40° Celsius și se lasă la uscat pentru aproximativ 8-12 ore, în funcție de cât de uscate le preferați. Eu personal prefer să le deshidratez până devin aproape crocante, ținând cont de faptul că nu le consum pe toate la o masă, ci pe parcursul unei săptămâni. Se pot păstra în cămară în pungi de hârtie, la loc răcoros și uscat.

V-a plăcut articolul? Nu uitați să vă abonați la noutăți!




0 comentarii până acum

Trimiteți un comentariu

smiley
:)
smiley
:(
smiley
:))
smiley
:((
smiley
=))
smiley
=D>
smiley
:D
smiley
:P
smiley
:-O
smiley
:-?
smiley
:-SS
smiley
:-f
smiley
d(
smiley
:-*
smiley
b-(
smiley
h-(
smiley
g-)
smiley
5-p
smiley
y-)
smiley
c-)
smiley
s-)
smiley
d-)
smiley
w-)
smiley
:-h
smiley
:X
Arată emoticoanele smiley