SfatFarma logo sâmbătă, mai 12, 2018

Chips-uri din cartofi dulci ~ SfatFarma - Farmacistul tău online

Chips-uri din cartofi dulci



chipsuri de cartofi dulci raw

    Iată frumusețea bucătăriei vegane fără foc! Poți  crea orice rețetă și aliment care îți făcea plăcere pe dieta standard, fără a avea mustrări de conștiință și  reclădindu-ți sănătatea și vitalitatea!
    Cartofii dulci sunt o alternativă sănătoasă pentru chips-urile pe care altădată le ronțăiam cu prietenii la cinema, atât de crocante, aromate și foarte nocive corpurilor noastre.
    Îmi cer scuze pentru fotografie, dar nu am mai avut timp se le pozez într-o altă ipostază. O să înțelegeți singuri de ce dacă le veți gusta. ;) Promit să revin cu fotografii mai serioase de îndată ce voi repeta rețeta.
 
 Ustensile:
 Aparat de decojit (opţional)
 Feliator de legume și fructe (opţional)
 Deshidrator sau cuptor
 
 Ingrediente:
 3-4 cartofi dulci (alegeţi pe cei mai lunguieți pe care îi găsiți)
 3-4 linguri de sos de soia
 3-4 linguri ulei de măsline crud
 1/2 linuguriţă de sare de Himalaya
 1 linguriţă boia dulce sau iute (opţional)
 
    Cartofii se curăţă de coajă, se spală și se dau prin feliatorul de legume, tocmai pentru a obține forma de chips, precum și grosimea dorită. La fel de bine se pot curăţa şi felia şi manual. Primele dați când i-am preparat nu am folosit feliatorul, ci i-am tăiat în formă de cartofi pai, ceea ce nu vă recomand, nu se usucă cum trebuie și fiind tăiați prea gros devin foarte gumoşi. Se pun într-un bol mare de sticlă și se toarnă restul ingredientelor peste ei. Se lasă la macerat pentru 6-8 ore la frigider, având grijă ca din când în când să îi mai amestecăm pentru a se îmbiba uniform. După ce timpul de macerare a trecut, se scurg de zeama lăsată și se dau la deshidratat pe hârtie de copt (asta pentru nu a vă unge tăvițele de grăsime, așa cum am făcut eu prima oară). Se lasă la deshidratat la o temperatură de 40-45°C timp de 8-12 ore sau mai mult, depinde de cât de uscați îi preferați.
    Poftă bună!

V-a plăcut articolul? Nu uitați să vă abonați la noutăți!




0 comentarii până acum

Trimiteți un comentariu

smiley
:)
smiley
:(
smiley
:))
smiley
:((
smiley
=))
smiley
=D>
smiley
:D
smiley
:P
smiley
:-O
smiley
:-?
smiley
:-SS
smiley
:-f
smiley
d(
smiley
:-*
smiley
b-(
smiley
h-(
smiley
g-)
smiley
5-p
smiley
y-)
smiley
c-)
smiley
s-)
smiley
d-)
smiley
w-)
smiley
:-h
smiley
:X
Arată emoticoanele smiley