SfatFarma logo miercuri, noiembrie 25, 2015

E aici frigul! Cum îmi întăresc imunitatea rapid și eficient? ~ SfatFarma - Farmacistul tău online

E aici frigul! Cum îmi întăresc imunitatea rapid și eficient?



Imunitate

Au apărut deja primele poze pe facebook regiuni montane ale țării acoperite de un strat gros de zăpadă.. înca un pic mai e și așa va fi în toată țara, de-a lungu și de-a latu. Așa că, m-am gândit că, ar trebui să vă impărtășesc câteva metode de a vă întări imunitatea pe sezonul rece care urmează:
1. Vaccinul împotriva gripei e inutil, eu personal, nu îl recomand. Corpul se descurcă și singur împotriva invadatorilor dacă e întreținut! Vaccinul doar aduce niște bacterii în plus, care vor scădea imunitatea.
2. Dormi zilnic suficient. Minimum 8 ore de somn pe noapte. Corpul se reface aproape numai în timpul somnului, așa că, dacă acesta lipsește, va lipsi și procesul de reparare.
3. Manâncă fructe și legume. Imunitatea are nevoie de vitamine și minerale pentru a fi în formă. Dacă corpul nu găsește resursele necesare pentru batălia cu virusurile, acestea vor câștiga ușor războiul cu imunitatea. Consumă fructe bogate în carbohidrați, pentru ca aceștia reprezintă „combustibilul” organismului. Combustibilul se transforma în energie, iar energia se folosește în lupta cu ”răufăcătorii”.
4. Mișcă-te. Plimbările prin parc, mersul pe jos, mersul cu bicicleta, toate ajută la mișcarea limfei în organism. Limfa este un lichid transparent, incolor, care circulă prin vasele și ganglionii limfatici, precum și în spațiile intercelulare, mediind schimbul de substanțe între sânge și țesuturi, dar mai are și rol în drenajul substanțelor toxice. Limfa nu are o inimă care să o pună în mișcare, asta se face prin mișcările mușchilor corpului. Așa că, cine nu se mișcă, suportă consecințele! 
5. Consumă apă. 2 litri pe zi, minim. În momentul în care aportul zilnic de apă este mai mic decât pierderile zilnice fiziologice apare deshidratarea. Aceasta este manifestată prin scăderea volumului sangvin circulant cu scăderea tensiunii arteriale, scăderea turgescenței cutanate și a cantității de urină produse. De asemenea resorbția apei de la nivelul colonului este crescută, astfel determinând apariția constipației.
6. Îmbracă-te corespunzător temperaturii de afară. Nu trebuie să-ți fie frig niciodată. Frigul obosește organismul, acesta devenind mult mai vulnerabil la atacuri.
Cam atât, spre să nu primesc prea multe întrebări de la voi despre răceli! Sănătate multă vă doresc!


V-a plăcut articolul? Nu uitați să vă abonați la noutăți!




0 comentarii până acum

Trimiteți un comentariu

smiley
:)
smiley
:(
smiley
:))
smiley
:((
smiley
=))
smiley
=D>
smiley
:D
smiley
:P
smiley
:-O
smiley
:-?
smiley
:-SS
smiley
:-f
smiley
d(
smiley
:-*
smiley
b-(
smiley
h-(
smiley
g-)
smiley
5-p
smiley
y-)
smiley
c-)
smiley
s-)
smiley
d-)
smiley
w-)
smiley
:-h
smiley
:X
Arată emoticoanele smiley