SfatFarma logo duminică, februarie 14, 2016

Vă simțiți ca un zombie în fiecare dimineață? Iată ce efecte negative are lipsa somnului asupra organismului ~ SfatFarma - Farmacistul tău online

Vă simțiți ca un zombie în fiecare dimineață? Iată ce efecte negative are lipsa somnului asupra organismului



lipsa de somn

 Cum te simți dimineața, la prima oră? Ești fresh, dornic de a începe o nouă zi, sau, dimpotrivă, posomorât, fără chef, ca un zombie?  
 Un adult are nevoie, în medie, de 7-9 ore de somn pe noapte. Totuși, foarte puțini ajung să doarmă atât. Fie că vor să urmărească filmul preferat, fie că se îngrijorează în ceea ce privește dead-line-ul unui proiect la job, toate acestea conduc la starea de “zombie” de la primele ore ale dimineții.   
 Iată și alte efecte negative ale lipsei somnului:  
 1. Slăbirea sistemului imunitar 
 Privarea de somn (mai puțin de 6 ore de somn pe noapte) conduce la slăbirea sistemului imunitar, inhibând abilitatea organismului de a “alerta” sistemul imunitar de prezența unei potențiale boli.  
 2. Kilograme în plus 
 De asemenea, lipsa somnului conduce la acumularea de kilograme în plus. Chiar dacă faci sport, în lipsa somnului, organismul nu va putea regla nivelul hormonilor care controlează metabolismul și apetitul, rezultând creșterea depozitelor de grăsime. 
 3. Accidente 
 Oboseală accentuată a fost cauza a peste 100.000 de accidente rutiere (înregistrate anual în SUA), 1550 fiind numărul persoanelor decedate în aceste accidente. 
Citiți continuarea pe sfatulparintilor.ro.

V-a plăcut articolul? Nu uitați să vă abonați la noutăți!




0 comentarii până acum

Trimiteți un comentariu

smiley
:)
smiley
:(
smiley
:))
smiley
:((
smiley
=))
smiley
=D>
smiley
:D
smiley
:P
smiley
:-O
smiley
:-?
smiley
:-SS
smiley
:-f
smiley
d(
smiley
:-*
smiley
b-(
smiley
h-(
smiley
g-)
smiley
5-p
smiley
y-)
smiley
c-)
smiley
s-)
smiley
d-)
smiley
w-)
smiley
:-h
smiley
:X
Arată emoticoanele smiley