SfatFarma logo vineri, septembrie 23, 2016

Vegetarianismul împotriva consumului de carne - "dar tu de unde îți iei proteinele?" ~ SfatFarma - Farmacistul tău online

Vegetarianismul împotriva consumului de carne - "dar tu de unde îți iei proteinele?"



curcubeul sanatatii

    În ultimul timp, tot mai mulți oameni au devenit conștienți de beneficiile vegetarianismului. Pe lângă protejarea mediului și respectarea drepturilor animalelor, un motiv puternic pentru a trece la o dietă vegetariană este menținerea sau recăpătarea sănătății.
    În primul rând, carnea nu este bună pentru că ne afectează comportamentul și gândirea. În al doilea rând, consumul de grăsimi animale ne afectează sănătatea. Cine crede că dacă nu mănâncă carne va fi sfrijit și bolnăvicios se înșală. Vacile, caprele, gorilele, elefanții, rinocerii sunt toate animale vegetariene (erbivore), și uitați-vă ce puternice sunt! În plus, au și o durată de viață mai mare decât carnivorele.
    Exista multe prejudecăți în privința dietei vegetariane. Proteinele sunt unul dintre subiectele principale de dezbatare, pentru că mulți oameni cred că nu poți obține proteine decât din carne. De fapt, vegetarienii obțin multe proteine mâncând o varietate de fructe, legume și cereale. Ce nu obțin ei sunt proteinele nesănătoase și în exces, din dieta pe bază de carne. Acest tip de dietă creează toxicitate în ficat, supraîncarcă rinichii și demineralizează organismul.
    Pericolul principal al cărnii este acidul uric (produsul deșeu rămas din procesul digestiei proteinelor animale). Acesta atacă rinichii și descompune celulele numite nefroni. Acest lucru este numit nefrită; cauza principală a acestei boli este supraîncărcarea rinichilor. Proteine mult mai benefice se găsesc într-o lingură de soia decât în porția de carne!
    Multe persoane cred că o dietă vegetariană este una dezechilibrată. De fapt, dietele vegetariene beneficiază într-o măsură mai mare de trei macronutrienți: carbohidrați complecși, proteine și grăsimi. Totodată, hrana vegetală este mai bogată și în micronutrienți.
    Un alt mit care se cere clarificat este așa-numita lipsă de calciu la vegetarieni. Multe legume – în special cele cu frunze verzi – sunt o sursă foarte bună de calciu. Adevărul este că vegetarienii suferă mai puțin de osteoporoză (o deficiență de calciu care duce la pierderea de masă osoasă). Nu este intenția mea de a determina oamenii să devină vegetarieni, însă vegetarianismul este răspunsul meu pentru o sănătate totală și o stare de bine permanentă.


proteine vegetale

    Cele trei aspecte care trebuie luate în considerare în ceea ce privește vegetarianismul sunt cel spiritual, cel mental și cel fizic (nutrițional). Scopul creșterii spirituale este acela de a ne îndepărta de natura animală și de a ne apropia de cea umană, pe care natura a intenționat s-o avem. Mâncatul cărnii inhibă acest proces. Nivelul de agresivitate este mult mai înalt la cei care mănâncă carne, decât la cei care nu mănâncă! Instinctele animalice devin mai puternice de fiecare dată când mâncăm carne.
    Un alt aspect al mâncatului de carne intervine atunci când trebuie să pui sub semnul întrebării necesitatea și metoda uciderii animalelor [în acest sens, vizionați documentarul Pământeni (Earthlings)]. Însă fiecare are propriile valori, pe care trebuie să și le stabilească pentru sine. Nu este scopul pledoariei mele să impun cuiva un comportament moral.
    Majoritatea persoanelor spirituale știu ce sunt aurele. Fotografiile Kirlian ne arată că un câmp de forță rămâne un timp în jurul cărnii moarte. Noi ne însușim aura animalului omorât atunci când îi mâncăm carnea. Fructele și legumele au o vibrație mult mai înaltă a aurei decât produsele de origine animală.
top 10 surse de proteine vegetale

    „Ești ceea ce mănânci” este un slogan pe care-mi place să-l folosesc pentru a evidenția aspectele morale ale vegetarianismului. Când animalul este măcelărit, în țesutul muscular sunt eliberate enzime ale fricii și agresivității. Acestea rămân în carne până în momentul în care consumatorul o ingerează, adoptând aceleași emoții. Fructele și legumele nu au emoții; când sunt culese, ele nu secretă enzime emoționale. Enzimele din fructe și legume alimentează corpul cu suficienți nutrienți, care vor susține corpul fizic și vor crea o stare mentală sănătoasă. Fructele și legumele sunt bogate în nutrienți, exact lucrul de care are nevoie corpul pentru a trăi o viață fără boli și durere. Nu se poate spune același lucru și despre carne. Nutrițional vorbind, sistemul digestiv alcalin al oamenilor nu poate descompune substanțele acide din carne. Cancerul de colon este violent! Acesta e cauzat de evacuarea înceată și putrezirea cărnii în colon. Vegetarienii de-o viață nu vor suferi niciodată de o astfel de boală.
    Ați observat vreodată ce se întâmplă cu o bucată de carne care a stat în soare timp de 3 zile? Ei bine, carnea poate sta în caldura intestinului și 4-5 zile, până să fie digerată. Nu face nimic altceva decât să aștepte trecerea. Deseori, stă acolo mult mai mult timp. Medicii au găsit resturi de carne nedigerată, rămasă în colon chiar și câteva luni. Terapeuții de colon văd uneori carne nedigerată și neevacuată la persoane care au devenit vegetariene cu mulți ani în urmă. Ocazional, acest lucru a fost documentat la persoane vegetariene de 20 de ani!
    Tigrii și leii, mâncători de carne, au un sistem digestiv acidic. Dar acidul nostru clorhidric nu este la fel de puternic ca al lor, pentru a digera corespunzător carnea. De asemenea, intestinele acestor animale au cca 150 de cm și nu sunt încolăcite și întoarse, strat peste strat, compactate într-o suprafață mică, cum este intestinul uman, care are 6 metri.
    Carnea pentru consum este de obicei înghețată o perioadă destul de lungă de timp. Unele cărnuri (în special cea de pasăre) sunt congelate și 2 ani. Temperaturile înalte ale gătitului nu ucid toate speciile de bacterii. Mai rău de-atât, pe măsură ce este transportată și stocată, carnea înghețată este decongelată și congelată de mai multe ori. Acest lucru este aproape inevitabil. De aceea, consumatorii de carne suferă frecvent de toxinfecții alimentare. Când te-ai simțit rău, ai avut diaree sau ți-a fost greață la stomac, cu siguranță că n-ai avut nici cea mai mică bănuială că ai fost otrăvit de necrofagii rămași pe carcasa moartă pe care tocmai ai mâncat-o.
    Există peste 70.000 de plante comestibile pe pământ. Cu toate acestea, cei mai mulți oameni vor să mănânce carne de animale moarte.
    Carnea este costisitoare și rispitoare de resurse. Când o persoană înlătură carnea din dieta sa, o nouă lume a alimentelor i se deschide în față. Preparea hranei vegetale nu-i mai consumă atât de mult timp. În plus, costul mâncării se reduce la jumătate, dacă devii vegetarian. Există feluri de mâncare vegetariene excelente, nutritive și mai ușor de preparat decât cele pe bază de carne. În plus, te poți bucura de foarte multe alimente pe care nu le-ai încercat vreodată, din cauza obsesiei cărnii. Majoritatea consumatorilor au mâncat nu mai mult de 5-6 varietăți de boabe sau de legume, adică mai puțin de 10% din ceea ce este disponibil la magazinele alimentare.
    După părerea mea, există mult mai multe beneficii în urma trecerii la vegetarianism decât din a rămâne un mâncător de carne. Eu, deoarece am fost crescut cu carne, am experimentat ambele lumi. Ca mâncător de carne, eram constant bolnav, obosit și supraponderal. Ca vegetarian, sunt sănătos, plin de energie și cu greutate perfectă. Îmi place să fiu vegetarian și asta se vede. Pentru că-mi doresc ce-i mai bun pentru mine, din reflex îmi doresc ce-i mai bun și pentru alții. Din cercetările mele și din propria experiență, a deveni vegetarian este cel mai bun lucru pe care poate să-l facă cineva pentru corpul și spiritul său.
    Puteți citi articolul și pe blogul FrumoasaVerde.

V-a plăcut articolul? Nu uitați să vă abonați la noutăți!




0 comentarii până acum

Trimiteți un comentariu

smiley
:)
smiley
:(
smiley
:))
smiley
:((
smiley
=))
smiley
=D>
smiley
:D
smiley
:P
smiley
:-O
smiley
:-?
smiley
:-SS
smiley
:-f
smiley
d(
smiley
:-*
smiley
b-(
smiley
h-(
smiley
g-)
smiley
5-p
smiley
y-)
smiley
c-)
smiley
s-)
smiley
d-)
smiley
w-)
smiley
:-h
smiley
:X
Arată emoticoanele smiley