SfatFarma logo vineri, octombrie 07, 2016

Fructele reprezintă cele mai sănătoase alimente - dar cum se consumă ele corect? ~ SfatFarma - Farmacistul tău online

Fructele reprezintă cele mai sănătoase alimente - dar cum se consumă ele corect?



fructele ideale pentru corp

    Curios, dar adevărat, oamenii nu știu când și cum să mănânce fructele. Fructul este mâncarea cea
mai prețioasă, dătătoare de viață, de energie, din câte există. Fructul este cel mai important aliment pe care îl putem consuma vreodată, dar trebuie să știm exact când și cum trebuie să-l consumăm.
    Strămoșii noștri au fost fructivori (frugivori). Ei au consumat fructe zeci de mii de ani. Pentru organism, fructele sunt mult mai importante decât proteinele. Substanțele cu care proteinele ne otrăvesc corpul nu se găsesc în fructe. Se cunosc numeroase cazuri de otrăvire cu proteine. Supraconsumul lor este legat de cancer de piept, uter, ficat, vezică biliara, leucemie, cancer de stomac, de colon.
     Fructul este produsul cu cel mai mare conținut de apă organică (80-90%) care curăță corpul de
 toxine, fiind dătător de viață și curățitor al țesuturilor, în plus plin de enzime, vitamine, minerale,
 carbohidrați, aminoacizi, acizi grași. La digestia fructelor, omul nu consumă energie aproape deloc.
     Creierul omului funcționează numai cu glucoză iar fructul înseamnă sursă de glucoză pentru corpul omului. Fructele nu se digeră în stomac, căci sunt predigerate. Fructele coapte și proaspete trec prin stomac în 20-30 minute, iar cele uscate (la soare) stau aproximativ 1 oră. Principala condiție este ca fructele să fie corect consumate. Deoarece stau atât de puțin în stomac, înseamnă că ele nu trebuie mâncate niciodată cu ceva sau după ceva, ci numai și numai pe stomacul gol.
     În cazul ca fructul este mâncat incorect, adică după ce s-au consumat alte alimente, acesta vine în
contact cu ele, cu sucurile digestive și întreagă masă de alimente începe să se altereze. Orice proteină
 din stomac intră în putrefacție, orice carbohidrat fermentează. Totul devine acid.
     Fructele clasificate științific că „acide" (portocale, ananas, grepfruit, lămâi), ca de altfel toate fructele, odată ajunse în stomac devin alcaline, dacă se consumă numai pe stomacul gol. Ele neutralizează (ca și oricare dintre vegetalele crude), acizii ce se formează în corp. Un corp toxic acid se poate recunoaște ușor după: balonare, greutate excesivă, celulită, păr cărunțit prematur, chelie, izbucniri nervoase, cercuri întunecate sub ochi, riduri premature pe față, ulcer.
    Consumul corect de fructe duce la o întinerire de necrezut, longevitate, sănătate incredibilă și multă energie. Importanța enormă a fructelor constă în conținutul valoros de combustibil. Fără combustibil, corpul nostru nu poate funcționa. Valoarea combustibilului trebuie căutată în orice mâncare.
    Fructele sau sucul lor se pot consuma numai proaspete. Dacă se coc sau se fierb, nu mai fumizează
 substanțe nutritive și nici apa necesară curățirii corpului.
    Un alt aspect important este faptul că fructele trebuiesc mestecate bine, pentru ca să se amestece cu saliva în mod abundent, să nu fie înfulecate cu lăcomie, căci numai astfel vor fi de mare folos organismului - digestia alimentelor începe în gură.
     Trebuie știut că proteinele nu apar în corpul omului prin absorbția directă de proteine ci prin sinteza acestora din aminoacizii prezenți în mâncare. Există 23 aminoacizi diferiți. 15 din ei pot fi
sintetizați de corpul, nostru, iar 8 din ei trebuie luați direct din mâncarea consumată. Consumarea cu
regularitate a fructelor și vegetalelor, nucilor, semințelor de floarea soarelui, de dovleac, de in, vor
fi suficiente (chiar dacă nu se consumă carne) să satisfacă organismul în ce privește aportul necesar de proteine. Cei 8 aminoacizi pe care corpul nostru nu-i poate sintetiza, trebuie să-i ia din alimente. Fructele și vegetalele conțin majoritatea acestor aminoacizi, iar morcovii, bananele, varza, conopida, porumbul, castraveții, vinețele, mazărea, cartofii, dovleceii, roșiile, nucile, semințele de floarea soarelui, anasonul, alunele și fasolea, conțin toți acești 8 aminoacizi.
     Sănatatea corpului nostru depinde foarte mult și de fibrele celulozice (insolubile) pe care le consumăm (conținute în abundență în fructe, legume, zarzavaturi). Printre multe altele ele previn constipația și hemoroizii.
    Fructele sunt bogate în enzime. Enzimele sunt însași viața noastra. Consumând hrană vie, consumăm enzime. Acești fermenți naturali se găsesc numai în produsele alimentare proaspete, crude (legume, zarzavaturi, fructe, cereale, brânză de vaci, gălbenuș de ou, germeni, etc). Enzimele, se distrug începând de la 38 grade celsius, iar la 54 grade celsius dispar complet.
     Fructele trebuie să fie ajunse la maturitate (coapte) în momentul consumului și nu trebuie consumate împreună cu alte alimente. Se vor consuma cu cca. 1/2 oră înainte de masă sau la 3
 ore după masă, așa fel ca ele să poată furniza organismului substanțele vitale necesare.

V-a plăcut articolul? Nu uitați să vă abonați la noutăți!




0 comentarii până acum

Trimiteți un comentariu

smiley
:)
smiley
:(
smiley
:))
smiley
:((
smiley
=))
smiley
=D>
smiley
:D
smiley
:P
smiley
:-O
smiley
:-?
smiley
:-SS
smiley
:-f
smiley
d(
smiley
:-*
smiley
b-(
smiley
h-(
smiley
g-)
smiley
5-p
smiley
y-)
smiley
c-)
smiley
s-)
smiley
d-)
smiley
w-)
smiley
:-h
smiley
:X
Arată emoticoanele smiley