SfatFarma logo joi, octombrie 06, 2016

Sfaturi generale legate de medicamente și farmaciști ~ SfatFarma - Farmacistul tău online

Sfaturi generale legate de medicamente și farmaciști



medicamente

    Medicamentele sunt foarte importante pentru majoritatea persoanelor, fiind folosite de la o banală durere de cap pană la boli grave. Atunci când mergeți la farmacie, totuși, trebuie să țineți cont de faptul că farmacia nu este un magazin. Mai mult decât atât, farmaciștii nu sunt niște vânzători, ci vă pot oferi sfaturi valoroase pentru sănătatea dumneavoastră despre cum trebuie să administrați medicamentele prescrise. Aceste sfaturi le puteți primi și pe acest site.
    Farmaciștii sunt persoane extrem de calificate, fiind absolveți ai unei facultăți dificile. Nu vă feriți să ne cereți sfaturi! De asemenea, farmaciștii vă vor avertiza în privința eventualelor efecte adverse. Puneți mai multe întrebări! Multă lume se simte jenată să pună întrebări despre anumite medicamente. De cele mai multe ori nu sunt de ajuns datele de pe prospect, fiind nevoie de o părere avizată. Respectați dozajul de admininistrare recomandat!
    Iar în cazul în care nu ați consultat deja un medic, SfatFarma este la îndemână. Puteți să îmi puneți întrebările dumneavoastră online prin formularul acesta și vă voi răspunde în cel mai scurt timp posibil. De asemenea, ofer consultații telefonice, despre care puteți afla informații dând click aici.

     Țineți evidența pastilelor! Oricui i s-a întâmplat să uite să ia o pastilă la ora la care trebuia și uneori asta rezulta în oprirea tratamentului înainte de vremea cuvenită. Acest lucru poate fi periculos pentru sănătate. În plus, nu este bine să abuzați de anumite medicamente, în special de antibiotice, întrucat puteți căpăta rezistență și atunci când veți avea cu adevărat nevoie de ele, nu vor mai funcționa.
     Multă lume vine la farmacie spunând că a pierdut rețeta. Trebuie avută o grija sporită de ea, căci nu se știe pe mâna cui va ajunge acea rețetă, poate un copil sau o persoană cu probleme mentale, o va folosi pentru a-si cumpăra medicamente în alte scopuri decât cele de sănătate.
     Iar pentru cei dintre dumneavoastră, care aveți copii, este foarte important ca, sertarul cu medicamente să fie undeva sus, unde cei mici să nu poată ajunge, căci altfel se pot întâmpla accidente grave.

    Aveți grijă unde aruncați medicamentele! Fie că ați întrerupt tratamentul mai devreme sau ați primit mai multe pastile decât aveați nevoie, nu le aruncați pe cele rămase in coșul de gunoi sau în toaleta. Chiar dacă pare ciudat, cel mai bine este să le returnați la farmacie (în cazul în care considerați că nu vor fi de folos mai târziu), căci farmaciștii vor ști unde să le depoziteze astfel încat să nu facă rău mediului înconjurator.
    Trebuie sa aveți mare grijă ca medicamentele pe care le folosiți să nu fie expirate. Faceți în mod periodic ordine în sertarul cu pastile, căci multe dintre ele au o valabilitate destul de redusă. În același timp, locul de depozitare contează foarte mult. Feriți-le de umiditate, deci nu le țineți în baia sau bucataria dumneavoastră.

    Aveți grijă la data de expirare! Nu folosiți doar pastilele la care se face reclamă la televizor! Multa lume vrea să cumpere ce a văzut la televizor, având impresia că acelea sunt cele mai bune soluții. Dar reclama nu garantează calitatea produsului, ci înseamnă doar că firma producătoare investește mult în imaginea produsului. Cereți și ascultați sfatul farmaciștilor dacă aceștia vă recomandă un produs necunoscut în detrimentul unuia mediatizat.

    Aveți grijă la capcanele din mass media! Farmaciștii nu au doar rolul de a elibera medicamentele prescrise de către medici, ci și de a vă recomanda suplimente și alte produse care vă pot ajuta, în funcție de cazul dumneavoastră. Puneți întrebări și cereți-le sfatul atunci când utilizați vitamine, spre exemplu. Multă lume ia suplimente care interacționează cu alte medicamente, acest lucru putând duce la ineficiența tratamentului, sau din contră, la intensificarea unor reacții adverse nedorite. Spuneți-i farmacistului ce medicamente folosiți, pentru a fi siguri că nu vă faceți rău cu mâna dumneavoastră.
Cereți medicamente disponibile fără rețetă!



V-a plăcut articolul? Nu uitați să vă abonați la noutăți!




0 comentarii până acum

Trimiteți un comentariu

smiley
:)
smiley
:(
smiley
:))
smiley
:((
smiley
=))
smiley
=D>
smiley
:D
smiley
:P
smiley
:-O
smiley
:-?
smiley
:-SS
smiley
:-f
smiley
d(
smiley
:-*
smiley
b-(
smiley
h-(
smiley
g-)
smiley
5-p
smiley
y-)
smiley
c-)
smiley
s-)
smiley
d-)
smiley
w-)
smiley
:-h
smiley
:X
Arată emoticoanele smiley