SfatFarma logo miercuri, noiembrie 23, 2016

Chifteluțe de quinoa cu cartofi piure și sos de roșii ~ SfatFarma - Farmacistul tău online

Chifteluțe de quinoa cu cartofi piure și sos de roșii



Chifteluțe de quinoa cu cartofi piure și sos de roșii

    Ingrediente: 
    (pentru chifteaua cu quinoa și fasole roșie)

  • 1 cană de quinoa 
  • 1 ceapă medie
  • 6 bucăți de roșii uscate în ulei
  • 1 cană de fasole roșie fiartă
  • 2 căței de usturoi
  • sare

    (pentru piureul de cartofi)

  • 750 g cartofi
  • 1 l apă
  • 1 linguriță de sare

    (pentru sosul de roșii)

  • 400 ml bulion
  • 400 ml apă
  • 1 lingură de amidon de porumb
  • 1 lingură făină de orez
  • 1 lingură de amidon de tapioca
  • 4 căței de usturoi
  • 1 ceapă întreagă
  • sare după gust
  • 1 lingură de ulei
  • 1 lingură de pătrunjel

    Mod de preparare:
    Pentru a obține chiftelele de quinoa și fasole roșie:
    Fierbeți quinoa în 2 căni de apă cu sare după gust, timp de 20 de minute, timp în care apa trebuie să se evapore aproape în totalitate.
    În paralel căliți ceapa și roșiile uscate într-o tigaie. Uleiul de pe roșiile uscate ar trebui să ajungă pentru ceapă, ca să nu se prindă. Dupa 3-4 minute amestecați cu ceapa și fasolea roșie, usturoiul mărunțit și 1 cană de apă. Fierbeți timp de 10 minute, până compoziția se îngroașă. Turnați totul in robotul de bucătărie și mărunțiți până obțineți o pastă. După ce compoziția s-a mai răcit un pic, formați din ea cu mână 6-8 chiftele. Chiftelele rezultate se pun la cuptor timp de 20 de minute la 180 de grade (sau până observați că s-au înroșit). Întoarceți-le pe partea cealaltă și mai țineți-le la cuptor aproximativ 10 minute.
    Pentru a obține cartofii piure, se fierb cartofii în apă cu sare, după care se pisează într-o parte din apa în care au fiert.
    Pentru a obține sosul, se pune la călit usturoiul, uleiul și pătrunjelul, se amestecă de câteva ori, după care se adaugă și bulionul, apa și ceapa întreagă (se lasă să fiarbă împreună cu sosul, după care se aruncă). După ce fierbe, se trage de pe foc și se amestecă energic cu făina de orez și amidonurile. După care se mai lasă la foc mic timp de 10 minute.
    Ornați cu pătrunjel pentru un aspect deosebit!
    Poftă bună!


V-a plăcut articolul? Nu uitați să vă abonați la noutăți!




0 comentarii până acum

Trimiteți un comentariu

smiley
:)
smiley
:(
smiley
:))
smiley
:((
smiley
=))
smiley
=D>
smiley
:D
smiley
:P
smiley
:-O
smiley
:-?
smiley
:-SS
smiley
:-f
smiley
d(
smiley
:-*
smiley
b-(
smiley
h-(
smiley
g-)
smiley
5-p
smiley
y-)
smiley
c-)
smiley
s-)
smiley
d-)
smiley
w-)
smiley
:-h
smiley
:X
Arată emoticoanele smiley