Azi am să vă împărtășesc câteva exemple de meniuri vegane pentru o perioadă de 14 zile. Am să încerc în continuare să postez cât mai multe rețete delicoase care să încerce să completeze această listă de meniuri.
Ziua
|
Masa de dimineață
|
Masa de prânz*,**
|
Masa de seară
|
1
|
Fulgi de ovăz + lapte de soia + stafide + mere + nuci
|
Cartofi piure + chifteluțe de soia + salata de roșii și ceapă
|
Lasagna cu tofu și spanac
|
2
|
Tartine cu unt de arahide + piersici + lapte de soia
|
Fasole batută + ardei copți cu sos de roșii
|
Supă cremă de legume + crutoane de pâine
|
3
|
Grâu fiert + curmale + nuci + pere. Suc de portocale
|
Mâncare de linte + mămăliguță + mujdei de usturoi
|
Pizza. Ceai de fructe de pădure
|
4
|
Budincă de griș cu stafide + vișine + suc de fructe
|
Cartofi înăbușiți + mujdei de usturoi + chifteluțe de năut
|
Roșii umplute cu salată de vinete
|
5
|
Musli + lapte de soia + caise
|
Mâncare de spanac + drob cu nuci + salată de primăvară
|
Salată de mazăre cu porumb
|
6
|
Budincă de mălai cu stafide + mere + lapte de orez
|
Cartofi cu praz la cuptor + cârnăciori din ovaz + salată de morcovi și țelină
|
Sote de morcovi. Rondele de orez cu ciocolată de carob
|
7
|
Kisel din orz boabe fiert și curmale + compot de ananas
|
Ardei umpluți cu soia boabe/nuci + smântână vegetală
|
Cartofi copți cu salată de varză. Suc de portocale
|
8
|
Granola + căpșune + lapte de orez
|
Pilaf cu ciuperci + salată de sfeclă roșie
|
Spaghete cu dovlecei.
Baton de cereale cu susan
|
9
|
Fulgi de porumb cu fructe + smochine + lapte de arahide
|
Conopidă cu orez + cârnăciori din soia boabe + salată de roșii
|
Mămăliguță + varză călită.
|
10
|
Pâine integrală cu struguri și nuci
|
Papricaș de cartofi cu năut + salată de varză roșie cu hrean
|
Broccoli cu tofu + salată verde
|
11
|
Graham umplut cu fructe + lapte de migdale
|
Iahnie de fasole + salată de varză
|
Salată orientală. Compot de fructe
|
12
|
Biscuiți cu semințe + lapte de soia + prune
|
Varză cu orez + chifteluțe de linte + măsline
|
Tocăniță de conopidă
|
13
|
Tartine cu pastă de nuci + pere + lapte de mei
|
Piure de urzici + ruladă de cartofi cu soia boabe + salată verde
|
Spaghete cu sos de tomate
|
14
|
Budincă de fructe uscate + lapte de orez.
|
Cartofi cu ciuperci la cuptor + salată de praz
|
Ghiveci de legume cu orez + măsline
|
* Deserturi la masa de prânz: salate de fructe, creme de fructe, prăjituri cu fructe, plăcinte. Deserturile trebuie limitate la cel mult trei pe săptămână. Nevoia de dulce este împlinită însă la masa de dimineață unde se consumă fructe din plin, zilnic.
** Pentru masa de prânz la pachet (pentru cei ce merg la serviciu): pastele, pateurile se pretează cel mai bine căci sunt alimente concentrate, bogate în calorii, ne satură și le putem servi cu roșii, castraveți, andive, ardei, măsline, salată verde, etc., în funcție de sezon. Pateurile respective (de soia, năut, linte, etc.) se pot pune într-o cutiuță de plastic sau un borcănel cu capac și pot fi ușor transportate. Sau se pot face sandwich-uri direct de acasă pentru a fi consumate mai confortabil la serviciu.
Mai multe rețete vegane delicioase puteți găsi pe blogul SfatFarma, la secțiunea rețete.
Poftă bună!
Mai multe rețete vegane delicioase puteți găsi pe blogul SfatFarma, la secțiunea rețete.
Poftă bună!
V-a plăcut articolul? Nu uitați să vă abonați la noutăți!
0 comentarii până acum
Trimiteți un comentariu