Ingrediente:
Pentru stratul de ciocolată de pe fund:
- 200g ciocolată amăruie (de post)
- 1 lingură apă sau lapte vegetal
- 100g migdale
- 250g biscuiți (de post)
- 1 cană unt de arahide cu conținut cât mai scăzut de sare
- 1/3-1/2 cană zahăr pudră
- 1-2 linguri ulei
- 1 linguriță esență vanilie
- 1 linguriță esență de rom
- 300 g ciocolată amăruie (de post)
- 300 g budincă de soia cu gust de vanilie
- esență de vanilie, rom după gust
Mod de preparare:
Se topește ciocolata pentru primul strat în bain-marie sau pe foc foarte mic, cu 1 lingură apă sau lapte vegetal pentru consistență. Se lasă să se răcească puțin, apoi se amestecă cu migdalele râșnite în robotul de bucătărie. Se toarnă totul pe fundul a 12 forme de hârtie pentru brioșe (într-o tavă de brioșe) și se lasă să se răcească complet.
Între timp, se prepară stratul cu unt de arahide: se mărunțesc întâi biscuiții într-un robot de bucătărie, apoi se adaugă și restul ingredientelor; se amestecă bine și se potrivește de zahăr și ulei pentru a obține o pastă omogenă groasă și nu foarte dulce. Pasta de biscuiți și arahide se presează bine deasupra stratului de ciocolată răcit în formele de brioșă.
Se prepară și ultimul strat de ciocolată: se topește ciocolata ca înainte, apoi se adaugă în robotul de bucătărie budincă; se amestecă bine și se adaugă esențele de vanilie, rom. Se toarnă deasupra stratului cu arahide în formele de brioșe. Se lasă să stea la rece cel puțin 2 ore.
Se decorează cu migdale.
Poftă bună!
V-a plăcut articolul? Nu uitați să vă abonați la noutăți!
0 comentarii până acum
Trimiteți un comentariu