Biscuiți vegani, fără lapte, ouă, unt sau făină albă, o alternativă sănătoasă la cei din comerț, ușor de făcut și foarte gustoși.
Ingrediente:
- 300 g făină integrală de secară
- 200- 250 g făină integrală de grâu
- 1 linguriță cu vârf de drojdie uscată bio (dizolvată în puțină apă, lăsată 10-15 min)
- jumătate de cană de coconut palm sugar
- 4 linguri sirop de arțar
- coajă de lămâie
- extract de vanilie (2 lingurițe)
- lapte de susan (o cană de apă și 3 linguri de susan) cu tot cu pulpă
- 4 linguri unt de cocos (topit în baie de apă fierbinte)
Se mai poate adauga scorțișoară, pudra de roșcove (carob), coajă de porocală, goji, stafide, acai.
Mod de preparare:
Se face un mixt din cele 2 făini, se pune siropul de arțar, coaja de lămâie, vanilia și untul de cocos. Am pus și drojdia. Zahărul l-am pus în laptele de susan și am amestecat cu un tel mic până s-a topit. Apoi am pus peste făină, câte puțin până am terminat laptele de susan. Am plămădit vreo 10 minute, adăugând făina de secară să dezlipesc coca de marginile bolului.
A ieșit o coca de consistență nici moale, nici tare, mai spre tare aș spune. Apoi, am acoperit bolul cu un șervet de bumbac și am dat la loc călduț, cam 2-3 ore.
După ce a crescut, am întins foi de grosimea potrivită și am făcut diferite forme. Am copt la 160 grade (cuptor încins în prealabil) cam 12-15 min fiecare tavă. Se păstrează cel mai bine în pungi de hârtie. Au ieșit pufoși, dar nu sfărâmicioși. Am făcut și steluțe mai mici, pe care le-am pus în lapte de migdale, pe post de cereale cu lapte.
Poftă bună!
V-a plăcut articolul? Nu uitați să vă abonați la noutăți!
0 comentarii până acum
Trimiteți un comentariu