Ingrediente:
- 500 g paste din porumb
Pentru sos:
- 125 g ciuperci champignon proaspete, inclusiv codițele, spălate bine cu cât mai puțină apă și feliate
- 125 g ciuperci diverse (ghebe, hribi, pleurotus, shiitake, etc.) sau dacă alte ciuperci nu sunt disponibile, doar champignon
- 2 fire ceapă verde, tăiate rondele
- 1 lingură ulei de măsline
- un vârf de cuțit cimbru uscat
- un vârf de cuțit rozmarin uscat
- sare
- piper proaspăt măcinat
- frunze de rucola sau crenguțe de rozmarin proaspăt
Mod de praparare:
Când se pun pastele la fiert, în același timp se prepară și sosul: ciupercile se călesc într-o tigaie mai încăpătoare împreună cu uleiul și mirodeniile uscate, iar odată ce lichidul a fost absorbit se adaugă și ceapa verde.
Ar trebui planificat astfel încât pastele să fie gata nu cu mult înainte de servire. Pastele se adaugă la sos și se mai lasă pe foc 2-3 minute. Se servesc ornați cu rucola sau rozmarin proaspăt.
V-a plăcut articolul? Nu uitați să vă abonați la noutăți!
0 comentarii până acum
Trimiteți un comentariu