Ingrediente:
- 2 kg dovleac curățat și tăiat în cubulețe de 2 cm
- ulei de măsline
- 100g linte verde
- 100g rucola
- 1 linguriță semințe de susan
- 6 cepe verzi, tocate
Dressing soia:
- 3 linguri ulei de măsline
- 3 linguri oțet balsamic
- 1 lingură sos soia
- 1 chili, curățat de semințe și tocat
- 1 cățel usturoi, tocat fin
- 1 lingură miere (sau alt îndulcitor)
Mod de preparare:
Încingeți cuptorul și puneți dovleacul la copt după ce l-ați stropit cu ulei și asezonat. Lăsați-l la copt timp de 20 minute sau până devine moale.
Fierbeți lintea 15 minute, fără să devină sfărâmicioasă.
Amestecați ingredientele dressing-ului, așezați toate ingredientele salatei într-un bol mare, punând rucola dedesubt, lintea și apoi dovleacul. Turnați dressing-ul și presărați semințele de susan și ceapa verde.
Poftă bună!
V-a plăcut articolul? Nu uitați să vă abonați la noutăți!
0 comentarii până acum
Trimiteți un comentariu