Ingrediente:
Foietaj:
3 dovlecei verzi sau castraveți, se curaţă și se taie de-a lungul, în fâșii de 1-2 mm grosime.
Sosul de roșii:
4 roșii mari
2 căței de usturoi
3 linguri ulei de măsline presat la rece
sare de mare
condimente mediteraneene
Roșiile se mărunțesc, se adaugă usturoiul pisat și restul de ingrediente. Se lasă la macerat aproximativ10 minute.
Umplutura:
200 g de ciuperci proaspete
2-3 fire de ceapă verde
1 cățel usturoi
3 linguri de ulei de măsline
sare și condimente
Ciupercile se taie în felii subțiri, se adaugă ceapa verde tăiată mărunt precum și restul ingredientelor și se lasă la macerat 30 de minute.
Mod de preparare:
Se așează într-un recipient dreptunghiular de mărime medie un strat de dovlecei feliați, după care adăugăm un strat de roșii, un strat de ciuperci, din nou un strat de dovlecei și tot așa până se formează 2-3 straturi. Ultimul strat va fi de dovlecei. Dacă ne-au mai rămas roșii le putem așeza deasupra.
Se dă la frigider pentru cel puțin 4 ore. Se poate consuma rece sau la temperatura camerei.
3 dovlecei verzi sau castraveți, se curaţă și se taie de-a lungul, în fâșii de 1-2 mm grosime.
Sosul de roșii:
4 roșii mari
2 căței de usturoi
3 linguri ulei de măsline presat la rece
sare de mare
condimente mediteraneene
Roșiile se mărunțesc, se adaugă usturoiul pisat și restul de ingrediente. Se lasă la macerat aproximativ10 minute.
Umplutura:
200 g de ciuperci proaspete
2-3 fire de ceapă verde
1 cățel usturoi
3 linguri de ulei de măsline
sare și condimente
Ciupercile se taie în felii subțiri, se adaugă ceapa verde tăiată mărunt precum și restul ingredientelor și se lasă la macerat 30 de minute.
Mod de preparare:
Se așează într-un recipient dreptunghiular de mărime medie un strat de dovlecei feliați, după care adăugăm un strat de roșii, un strat de ciuperci, din nou un strat de dovlecei și tot așa până se formează 2-3 straturi. Ultimul strat va fi de dovlecei. Dacă ne-au mai rămas roșii le putem așeza deasupra.
Se dă la frigider pentru cel puțin 4 ore. Se poate consuma rece sau la temperatura camerei.
V-a plăcut articolul? Nu uitați să vă abonați la noutăți!
0 comentarii până acum
Trimiteți un comentariu