SfatFarma logo joi, mai 31, 2018

Prăjiturele cu migdale, legate cu rădăcină de maranta (arrowroot) ~ SfatFarma - Farmacistul tău online

Prăjiturele cu migdale, legate cu rădăcină de maranta (arrowroot)



prajiturele cu migdale

 Declar prăjiturelele acestea drept cele mai bune dintre toate deserturile încercate până acum din cartea Nourishing Traditions.

 Sunt crocante, catifelate și incredibil de gustoase. Vestea bună este că aceste prăjiturele nu conțin deloc gluten, pe de altă parte trebuie să pregătiți migdalele de dinainte, pentru a îndepărta cea mai mare parte din antinutrienţii care ar împiedica altfel absorbția unor minerale importante.

 Ingrediente pentru o tavă mare:

- 350 g migdale fără coajă*;
- 115 g unt la temperatura camerei sau unt de cocos;
- 225 g rădăcină de maranta (vedeți aici de unde o puteți cumpăra);
- 80 g Rapadura** sau sirop de agave;
- 1/2 linguriță de sare organică;
- 1 linguriță de extract de vanilie;
- coaja rasă de la o lămâie (eu am folosit puțin extract de portocală);
- migdale întregi pentru ornat.

 Preparare:

 Puneți migdalele deshidratate în robotul de bucătărie și măcinați cât se poate de fin (aproximativ 3 minute). Nu insistați până să se transforme în unt de migdale - “făina” rezultată trebuie să rămână uscată. Adăugați restul ingredientelor (mai puțin migdalele pentru ornat) și mixați-le în robot până se omogenizează totul.

 Formați bile de mărimea unei nuci și puneți-le pe tava pregătită deja cu hârtie de pergament. Aluatul vi se va părea ciudat, sfărâmicios, dar nu deznădăjduiți, se pare că așa trebuie să fie. Modelați cât puteți de bine bilele, fără să apăsați foarte mult, doar cât să capete o formă cât de cât. Puneți o migdală peste fiecare prăjiturică, apăsând ușor.

 Dați tava în cuptorul încălzit la 150 de grade C. După ce au stat 5 minute în cuptor, scoateți puțin tava și apăsați ușor fiecare prăjiturică cu o furculiță, pentru a se aplatiza puțin. În cele 5 minute, grăsimile se vor încălzi și va fi ușor să aplatizați prăjiturelele și să le aduceți la forma finală. Dați din nou la cuptor pentru încă 20-25 de minute. Lăsați-le să se răcească de tot, apoi mutați-le din tavă. Ce nu consumați, păstrați în frigider.

 Spor și poftă mare! Vă garantez că cei mici le vor adora și le vor prefera altor dulciuri rafinate, chit că trebuie să umblați cu aspiratorul în urma lor.

 * Cumpărați migdale fără coajă (ca să săriți etapa curățării lor), puneți-le într-un castron cu apă filtrată și 1 linguriță de sare organică, apoi lăsați-le 7 ore sau peste noapte. Întindeți migdalele pe o tavă, apoi uscați-le în cuptor sau deshidrator la maxim 65 de grade C (ideal ar fi să faceți o cantitate mai mare, din care puteți apoi congela). Eu le țin în deshidrator cca 10 ore, în cuptor s-ar putea să dureze mai mult și vor trebui verificate din când în când. Sigur că puteți sări etapa hidratării și apoi deshidratării migdalelor, însă - mai ales dacă mâncați frecvent oleaginoase - este de dorit să căpătați obiceiul hidratării lor.

 **Zahăr nerafinat din trestie de zahăr - se găsește pe rapunzel.ro sau în magazinele cu produse bio de la Bio King sau Longevita;

V-a plăcut articolul? Nu uitați să vă abonați la noutăți!




0 comentarii până acum

Trimiteți un comentariu

smiley
:)
smiley
:(
smiley
:))
smiley
:((
smiley
=))
smiley
=D>
smiley
:D
smiley
:P
smiley
:-O
smiley
:-?
smiley
:-SS
smiley
:-f
smiley
d(
smiley
:-*
smiley
b-(
smiley
h-(
smiley
g-)
smiley
5-p
smiley
y-)
smiley
c-)
smiley
s-)
smiley
d-)
smiley
w-)
smiley
:-h
smiley
:X
Arată emoticoanele smiley