SfatFarma logo duminică, mai 27, 2018

Salată de morcov crud - leac pentru digestie ~ SfatFarma - Farmacistul tău online

Salată de morcov crud - leac pentru digestie



salata de morcovi

 Vă propun astăzi o combinație de ingrediente ce ar putea să vă scape de chinul balonării și al constipației, dar și de cel al curelor stricte de detoxifiere.
 
 Ingrediente:
- 1 morcov organic;
- 1 linguriță (până la o lingură) de ulei de cocos;
- puțină sare.
 
 Preparare:
 
 Curățați morcovul de coajă cu ajutorul unui curățător de cartofi. Continuați să folosiți curățătorul pentru a obține fâșii sau dați morcovul prin răzătoarea mare. Amestecați toate ingredientele.
 
 E de preferat ca salata să se consume dimineața, cu o oră înainte să mâncați micul dejun, însă poate fi mâncată oricând peste zi. Dacă timpul nu vă permite să faceți această salată, străduiți-vă totuși să mâncați un morcov crud pe zi.
 
 După spusele dr. Raymond Peat, această salată ne scapă de endotoxine, unele dintre cele mai dăunătoare toxine pentru organismul uman. Endotoxinele afectează ficatul, care răspunde atacului lor prin inflamație sistemică.
 
 Morcovul crud, împreună cu uleiul de cocos, reduc nivelul endotoxinelor, precum și pe cel al hormonilor de stres (estrogenul) și cresc nivelul hormonilor “tinereţii” (progesteronul, testosteronul).
 
 Fibrele din morcov au efect antibiotic - de aceea morcovii nu mucegăiesc în sol; ele nu sunt digerate în intestin, ci mai degrabă curăţă în drumul lor, distrugând organismele nocive, ceea ce ajută la vindecarea sistemului digestiv.
 
 Un morcov crud pe zi ajută ca toxinele din bilă să fie eliminate din corp și împiedică astfel reabsorbţia lor.
 
 Sucul de morcov sau morcovii mărunțiți în blender nu au același efect. Sucul de morcov are o cantitate mare de betacaroten, ceea ce poate afecta glanda tiroidă. Când fibra crudă de morcov este consumată, cea mai mare parte din betacaroten este eliminată.
 
 Uleiul de cocos vine de asemenea cu calități antibacteriene, iar împreună au un efect cu atât mai puternic. În plus, uleiul de cocos stimulează metabolismul, ceea ce va da o senzație de cald și bine.
 
 Sarea ajută la reducerea nivelului hormonilor de stres, mai ales dacă această salată este consumată dimineața, atunci când acești hormoni au un nivel ridicat. Sodiul din sare este un mineral extrem de important pentru ținerea sub control a hormonilor de stres și pentru stimularea metabolismului.

V-a plăcut articolul? Nu uitați să vă abonați la noutăți!




0 comentarii până acum

Trimiteți un comentariu

smiley
:)
smiley
:(
smiley
:))
smiley
:((
smiley
=))
smiley
=D>
smiley
:D
smiley
:P
smiley
:-O
smiley
:-?
smiley
:-SS
smiley
:-f
smiley
d(
smiley
:-*
smiley
b-(
smiley
h-(
smiley
g-)
smiley
5-p
smiley
y-)
smiley
c-)
smiley
s-)
smiley
d-)
smiley
w-)
smiley
:-h
smiley
:X
Arată emoticoanele smiley