Blatul:
3 banane bine coapte
3-4 linguri de făină de cocos
3-4 linguri de cacao
3 linguri de miere
3 linguri de ulei de cocos topit
1 praf de sare de Himalaya
Toate ingredientele, cu excepția făinei de cocos, se pun în robotul de bucătărie și se mixează până devin o pastă omogenă. Compoziția astfel obținută se toarnă într-un bol adânc (de preferința din sticlă) și se adaugă treptat făina de cocos până obținem o cocă. Eu am frământat cu mâna, pentru că astfel făina se încorporează mult mai bine. Se da aluatul în formă de tort și se presează cu degetele până obținem un strat uniform.
Crema:
250 gr fructe de pădure
2-3 linguri de miere sau orice alt îndulcitor natural
4-5 linguri de ulei de cocos topit
Se amestecă toate în robotul de bucătărie și se toarnă peste blat. Se lasă la frigider pentru cel puțin 4 ore.
Din păcate eu am folosit fructe de pădure congelate și nu am avut răbdare să le las să se dezghețe, motiv pentru care "crema" mi-a ieșit cam lichidă. Cu toate astea a fost delicios.
V-a plăcut articolul? Nu uitați să vă abonați la noutăți!
0 comentarii până acum
Trimiteți un comentariu