SfatFarma logo miercuri, iunie 20, 2018

Bucăţi divine de ciocolată ~ SfatFarma - Farmacistul tău online

Bucăţi divine de ciocolată



ciocolata raw

 Cum să faceţi un deliciu în câțiva păși simpli? Cu toate ingredientele listate mai jos la îndemână, vă trebuie 2 minute să faceți compoziția și 15-20 minute să faceți curse până la congelator și înapoi în așteptarea minunăției.
 
 Această rețetă este ideală pentru atunci când aveți musafiri neașteptați sau când pur și simplu nu aveți chef de rețete sofisticate – garantat, e la fel de delicioasă precum alte rețete de prăjituri, care necesită mult mai multe etape și timp.

 Ingrediente (cantități aproximative pentru o tavă de 16/18 cm): 
- 1 cană unt de cocos topit;
- 1/2 cană cacao;
- 1/2 cană nuci mărunțite și stafide (folosiți orice alte combinații);
- 1/2 linguriță pudră vanilie;
- câteva linguri sirop de arțar/miere sau alt îndulcitor (după gust).
 
 Preparare: 
 Puneți untul de cocos topit într-un vas, urmat de cacao și amestecați ușor până se omogenizează compoziția. Adăugați vanilia, nucile și stafidele, îndulcitorul și amestecați din nou. Puneți o hârtie de pergament pe fundul unei tăvi/cutii, ungeți cu puțin ulei de măsline ca să vă asigurați că se va dezlipi bine când e gata, apoi băgați în congelator pentru 15-20 minute.
 
 Scoateți vasul, eliberați bunătate de ciocolată pe un platou și aveți voie să o faceți bucăți. Papilele gustative vă vor mulțumi pentru valul de ciocolată ce vă va inunda gura (și simțurile). Ce nu consumați imediat, păstrați la congelator pentru că se topește repede. Puteți mânca bucățile de ciocolată așa cum sunt sau puteți să le rupeți bucăți și mai mici și adauga la înghețate, salate de fructe.

 Puteți încerca alte variante ale acestei ciocolate, micșorând cantitatea de unt de cocos și adăugând mai multe fructe uscate sau nuci; untul de cocos va lega oricum compoziția, care se va întări rapid la congelator. La temperaturi sub 25 de grade untul devine tot mai solid, vara însă este lichid (când este solid se poate încălzi ușor la aburi sau direct pe aragaz la foc foarte mic). 
 
 Poftă bună!

V-a plăcut articolul? Nu uitați să vă abonați la noutăți!




0 comentarii până acum

Trimiteți un comentariu

smiley
:)
smiley
:(
smiley
:))
smiley
:((
smiley
=))
smiley
=D>
smiley
:D
smiley
:P
smiley
:-O
smiley
:-?
smiley
:-SS
smiley
:-f
smiley
d(
smiley
:-*
smiley
b-(
smiley
h-(
smiley
g-)
smiley
5-p
smiley
y-)
smiley
c-)
smiley
s-)
smiley
d-)
smiley
w-)
smiley
:-h
smiley
:X
Arată emoticoanele smiley