SfatFarma logo vineri, iulie 13, 2018

Negrese fără foc - delicioase foc! ~ SfatFarma - Farmacistul tău online

Negrese fără foc - delicioase foc!



negrese raw

 Cu nimic mai prejos decât cele gătite cu foc, aceste negrese pot fi gata în timp record. Vă trebuie robot de bucătărie și, evident, toate ingredientele la îndemână. Gustul este incredibil de bun, deși nu veți folosi niciun strop de zahăr sau alte ingrediente nesănătoase.

 Vor încânta simțurile celor îndrăgostiți de ciocolată și pot fi savurate cu orice ocazie. Îmi aduc aminte cât de complicat părea când făcea mama mea prăjituri de genul ăsta și ce ingrediente nesănătoase o învață societatea să folosească. Îmi amintesc și ce virtute părea faptul că nu foloseam decât produse locale, de țară, fără să bănuim că făina albă și zahărul rafinat sunt nocive, oricât de locale ar fi ele.

 Dar să revenim la lucruri apetisante!

 Ingrediente:

- 4 căni de nuci uscate (ideal, hidratate 8 ore, apoi deshidratate circa 10 ore);
- 1/2 cană nuci uscate tocate mărunt;
- 24 curmale hidratate 3-4 ore, apoi tăiate mărunt;
- 8 linguri cacao crudă (sau măcar bio);
- 4 linguri carob (dacă dați copiilor, schimbați proporția cacao/carob sau încercați doar cu carob);
- 1/2 linguriță pudră vanilie;
- 1/2 linguriță pudră scorțișoară;
- puțină sare;
- 1/4-1/2 cană apă (eventual apă de la fructele hidratate);
- 1-2 mâini goji/merișoare/stafide hidratate, tocate mărunt (opțional).

 Preparare: 

 Puneți cele 4 căni cu nuci în robotul de bucătărie și pulsaţi până când nucile sunt foarte bine sfărâmate. Adăugați curmalele și pulsaţi până când s-au sfărâmat și acestea, iar cele 2 ingrediente sunt omogenizate bine. În continuare adăugați cacaua, carobul, vanilia, scorțișoara, sarea și apa și amestecați totul bine. Puneți compoziția într-un castron, adăugați nucile și fructele (dacă folosiți). Puneți hârtie de pergament într-o tavă clasică de copt, adăugați toată compoziția, având grijă să o distribuiți cât mai uniform (va fi sfărâmicioasa, nu lichidă precum compozițiile clasice) apoi începeți să bătătoriţi începând dinspre mijloc către margini, până când simțiți că blatul este foarte ferm și închegat. Lăsați câteva ore la frigider, apoi scoateți și tăiați pătrate de dimensiunea dorită.

 Dacă vreți să vă faceți și mai mult de cap, adăugați deasupra ciocolată (din care omiteți nucile) sau o cupă de înghețată.

V-a plăcut articolul? Nu uitați să vă abonați la noutăți!




0 comentarii până acum

Trimiteți un comentariu

smiley
:)
smiley
:(
smiley
:))
smiley
:((
smiley
=))
smiley
=D>
smiley
:D
smiley
:P
smiley
:-O
smiley
:-?
smiley
:-SS
smiley
:-f
smiley
d(
smiley
:-*
smiley
b-(
smiley
h-(
smiley
g-)
smiley
5-p
smiley
y-)
smiley
c-)
smiley
s-)
smiley
d-)
smiley
w-)
smiley
:-h
smiley
:X
Arată emoticoanele smiley