SfatFarma logo miercuri, august 22, 2018

Grisine sănătoase cu mult Omega 3 ~ SfatFarma - Farmacistul tău online

Grisine sănătoase cu mult Omega 3



grisine raw omega 3

 S-a cam terminat distracția! Când mergem prin diferite magazine, fetița mea trage cu coada ochiului la grisine, pufuleți și eugenii. Și aici intervin eu cu aliați care mai de care mai apetisanți și mai ușor de făcut. Unul dintre ei arde de nerăbdare să se prezinte azi, în această postare. :) 

 Ingrediente: 
 - 1 cană hrișcă râșnită (încolțită sau nu);
 - 3 linguri in râșnit;
 - 2 linguri susan negru sau alb;
 - 3 linguri semințe decorticate de cânepă;
 - 2 roșii medii curățate de coajă și sâmburi;
 - 1 roșie deshidratată, lăsată 30 de minute la înmuiat (opțional);
 - 4 morcovi mici;
 - puțină apă.
 
 Preparare: 
 Puneți în blender (mai eficient) sau în robotul de bucătărie: roșiile, morcovii și roșia deshidratată și mixați până s-au sfărâmat bine. Adăugați puțină apă dacă roșia nu are destulă, iar cele 3 ingrediente nu se amestecă bine. Transferați amestecul într-un castron, apoi amestecați în compoziție inul, hrișca și susanul alb. Pe acesta din urmă nu îl măcinați.
 
 Puneți o foaie de pergament pe o tavă a deshidratorului/cuptorului, iar cu ajutorul unei seringi pentru ornat întindeți grisinele. Ele nu trebuie să fie nici prea groase, dar nici prea subtiri… ci cam cât degetul mic al lui mami.
 
 Dați la 46 de grade C pentru  5-8 ore sau chiar mai mult, în funcție de cât le vreți de uscate. Dacă folosiți cuptor clasic, dați la temperatura cea mai mică și țineți ușa întredeschisă cu ajutorul unei scobitori, verificând din când în când dacă s-au uscat. Chiar dacă temperatura minima a cuptorului e peste 46 de grade, nu vă faceți mari griji, mai bine pierdeți o parte din enzime din ceva sănătos, decât să apelați la alternativele din comerț.

 Combinațiile pot fi nenumărate, astfel că abia aștept să încerc și altele pentru că la noi aceste grisine au avut foarte mare succes. Data viitoare sigur voi experimenta ceva cu fructe dulci.

 Spor!

V-a plăcut articolul? Nu uitați să vă abonați la noutăți!




0 comentarii până acum

Trimiteți un comentariu

smiley
:)
smiley
:(
smiley
:))
smiley
:((
smiley
=))
smiley
=D>
smiley
:D
smiley
:P
smiley
:-O
smiley
:-?
smiley
:-SS
smiley
:-f
smiley
d(
smiley
:-*
smiley
b-(
smiley
h-(
smiley
g-)
smiley
5-p
smiley
y-)
smiley
c-)
smiley
s-)
smiley
d-)
smiley
w-)
smiley
:-h
smiley
:X
Arată emoticoanele smiley