SfatFarma logo miercuri, august 08, 2018

Spaghete Bolognese raw vegan ~ SfatFarma - Farmacistul tău online

Spaghete Bolognese raw vegan



spaghete bolognese

 Mărturisesc faptul că am fost sceptică atunci când am auzit pentru prima dată de spaghete din dovlecei. Am și gustat o dată la o demonstrație culinară și nu m-au impresionat. Astfel s-au scurs luni bune până să le mai dau o șansă. Când m-am hotărât însă să incerc… rezultatul a fost impresionant!

 Principala regulă pentru asemenea delicatese este să nu amestecăm spaghetele de dovlecei cu sosul și  restul ingredientelor (și al toppingurilor ) până în momentul în care așezam totul în farfurie. În caz contrar, riscăm să iasă  apa din dovlecei și să dilueze tot amestecul.

 Hai să vedem cum se fac, ca la carte :) ! Vor ieși 5-6 porții.

 1) Spaghete din dovlecei 

spaghete din dovlecei

 Veți putea face cu ușurință folosind un spiralizator de legume (am să vă povestesc ce alte minuni puteți face cu un astfel de gadget). Dacă nu vreți să investiți într-un spiralizator, puteți să faceți în felul următor: curățați dovleceii, le tăiați marginile în așa fel încât să obțineți un dreptunghi, tăiați felii subțiri pe lungime, apoi fâșii de lățimea dorită.

 Pentru rețetă de față folosiți 5-6 dovlecei medii.

 2) “Carne” tocată raw vegană 

carne raw vegan


 Rețeta de aici. Dacă nu aveți timp să faceți “carnea” tocată, dar salivați la gândul acestei rețete, puteți folosi doar ciuperci tocate, pe care le marinați 15 minute în puțin sos de soia (de preferința Tamari) și puțin ulei de măsline (sunt ok și nemarinate).

 3) Sos 


sos raw pentru spaghete bologneze

 Ingrediente:
- 6 roșii deshidratate (sau o mână de fulgi de roșii deshidratate – găsiți la Plafar);
- 3 roșii mari curățate de semințe; – 1 cățel usturoi;
- 1/2 ardei gras;
- 1 cm ardei iute;
- câteva frunze de busuioc proaspăt (sau 1-2 lingurițe uscat);
- câteva frunze de oregano proaspăt (sau 1-2 lingurițe uscat);
- 1/2 linguriță sare;
- puțin piper măcinat;
- 3 linguri ulei de măsline.

 Preparare:
 Puneți toate ingredientele în blender și mixați până când totul este omogen. Veți obține o pastă nu prea subțire, nu prea groasă, cu un gust și un miros irezistibil. Aveți voie să gustați imediat ce ați oprit blenderul :) .

 4) Parmezan raw (opțional) 

 parmezan raw


 Ingrediente:
- 1 cană de nuci clasice sau migdale;
- 1/2 cană de drojdie inactivă;
- 1 lingură sare de mare (cam multă, știu).

 Preparare:
 Tocați nucile/migdalele cu un cuțit sau în robotul de bucătărie, amestecați cu drojdia inactivă și cu sarea și dați deoparte într-un castronel chic.

 Finalizare:
 Acum că aveți totul pregătit, invitați pe toată lumea la masă, puneți “carnea” tocată crudă într-un castron, amestecați cu grijă sosul cu “carnea”. Puneți câte o porție de spaghete în fiecare farfurie,  turnați și câte un polonic de sos deasupra, după care presărați după gust și o lingură de parmezan.

 Poftă bună!

V-a plăcut articolul? Nu uitați să vă abonați la noutăți!




0 comentarii până acum

Trimiteți un comentariu

smiley
:)
smiley
:(
smiley
:))
smiley
:((
smiley
=))
smiley
=D>
smiley
:D
smiley
:P
smiley
:-O
smiley
:-?
smiley
:-SS
smiley
:-f
smiley
d(
smiley
:-*
smiley
b-(
smiley
h-(
smiley
g-)
smiley
5-p
smiley
y-)
smiley
c-)
smiley
s-)
smiley
d-)
smiley
w-)
smiley
:-h
smiley
:X
Arată emoticoanele smiley