SfatFarma logo marți, august 21, 2018

Un tort de ciocolată aproape perfect ~ SfatFarma - Farmacistul tău online

Un tort de ciocolată aproape perfect



tort raw

 Bine închegat, cremos și cu un gust consistent de nucă. Așa a fost zămislit acest tort raw de ciocolată. Spun că este un tort aproape perfect pentru că nucile au avut o aromă mai intensă decât îmi place mie, însă ceilalți care au gustat s-au arătat încântați de el și m-au îndemnat să-l împărtășesc cu voi.

 O astfel de prăjitură crudă vine cu o rețetă modestă: ingredientele sunt puține, blatul nu trebuie copt în cuptor la sute de grade și nu cere talent culinar (doar mixăm totul cu robotul de bucătărie). Asta înseamnă că mămicile ocupate vor avea la îndemnă un desert sănătos ce se poate prepara garantat în cel mult o oră.

tortulet raw

 Ingrediente blat: 
- 3 căni nuci clasice uscate;
- 2/3 cană cacao pudră sau carob pudră (de data asta, eu am pus doar cacao, însă pentru copii încercați doar cu carob sau cu un amestec între cele două);
- 1 cană curmale fără sâmburi (divin ar fi cu Medjool);
- un vârf cuțit sare de mare sau de care aveți;

 Ingrediente cremă: 
- 1/3 cană curmale fără sâmburi (dacă sunt prea tari, lăsați-le 1 oră în apă călduță, apoi scurgeți-le înainte de folosire);
- 1/4 cană sirop de arțar/miere/ zahăr de trestie nerafinat, diluat cu apă (cca 1 linguriță zahăr la 2 linguri apă);
- 1 avocado bine copt;
- 1/3 cană cacao pudră;

 Umplutura: 
 Zmeură fără măsură. Puteți pune și caise/nectarine/piersici curățate de coajă și tocate mărunt.
 
 Preparare blat: 
 Puneți nucile, pudra de cacao și sarea în robot și pulsați până se amestecă bine, dar compoziția nu este foarte bine mărunțită. Adăugați curmalele și, de data asta, puneți robotul la treabă până totul este foarte bine mărunțit. Formați 2 blaturi rotunde folosind un inel alimentar și dați-le deoparte, eventual în frigider pentru a se întări. Eu le-am pus pe fiecare pe o folie din plastic, pentru a le putea mânui mai ușor. Am folosit un inel mic, cu diametrul de 15 cm, tot în ideea de a nu se sfărâmă blatul.

 Preparare cremă: 
 Procesați curmalele și îndulcitorul în robot până aveți un amestec omogen, adăugați avocado și amestecați iar bine, iar la final pudra de cacao, pe care o veți încorpora de asemenea foarte bine, tot în robot.
 Puneți jumătate din cremă peste unul din blaturi, adăugați deasupra un rând de zmeură, apoi încă un strat de cremă înainte de a așeza cel de-al doilea blat peste tot ce ați construit până acum. Păstrați puțină cremă pentru ornarea tortului sau ornați pur și simplu cu zmeură.

 Tortul poate fi servit imediat sau îl puteți pune la frigider pentru a se întări puțin. Dacă mai rămâne ceva :) , rezistă la frigider 3 zile.
 
 NOTĂ: În general, când cumpărați avocado din supermarket, veți observa că este tare/ferm. Ca să vă asigurați că e bine copt, țineți-l 1-2 zile într-o pungă de hârtie (iarna chiar mai mult), apoi pipăiți-l și, dacă încep să se înfunde ușor degetele în coajă, înseamnă că e copt. Dacă nu e bine copt, riscați să nu vă iasă o cremă grozavă.

felie tort raw


V-a plăcut articolul? Nu uitați să vă abonați la noutăți!




0 comentarii până acum

Trimiteți un comentariu

smiley
:)
smiley
:(
smiley
:))
smiley
:((
smiley
=))
smiley
=D>
smiley
:D
smiley
:P
smiley
:-O
smiley
:-?
smiley
:-SS
smiley
:-f
smiley
d(
smiley
:-*
smiley
b-(
smiley
h-(
smiley
g-)
smiley
5-p
smiley
y-)
smiley
c-)
smiley
s-)
smiley
d-)
smiley
w-)
smiley
:-h
smiley
:X
Arată emoticoanele smiley