SfatFarma logo luni, septembrie 03, 2018

Chips-uri din frunze de kale ~ SfatFarma - Farmacistul tău online

Chips-uri din frunze de kale



kale chips

 Nu m-au convins aceste chipsuri până nu le-am încercat… și asta multe luni după ce am văzut prima data rețeta. Mi se părea puțin exagerată ideea de a încerca să duplic chips-uri în bucătăria raw și, pe deasupra, din frunze. Uite însă că au ieșit neașteptat de bune și au fost apreciate de toată lumea, indiferent că erau adepți raw sau nu.
 
 Sunt multe variante de kale chips, eu am folosit ce aveam la îndemână.

 Ingrediente:
- 2 mâini bune de kale creață;
- 150 g de nuci de caju hidratate 2-3 ore;
- 150 ml apă;
- zeama de la o lămâie;
- 2 linguri de sos de soia (eu am folosit Tamari);
- 2 linguri drojdie inactivă (găsiți la magazinele cu produse naturiste);
- 1 linguriță sare (dacă veți da copiilor, omiteți sarea și puneți doar puțin sos de soia).

 Preparare: 
 Puneți nucile de caju, apa, sucul de lămâie, sosul de soia, drojdia inactivă și sarea (dacă folosiți) în blender și mixați până obțineți un amestec omogen. La nevoie mai adăugați apă, însă compoziția nu trebuie să iasă foarte subțire.
 
 Rupeți frunzele de kale de mărimea unei palme (îndepărtați “bățul” din mijloc) și le adăugați într-un castron împreună cu amestecul de mai sus. Masați bine frunzele până sunt bine acoperite de compoziție și simțiți că s-au înmuiat puțin.
 
 Puneți hârtie de pergament pe 2 tăvi de deshidrator și întindeți frunzele având grijă să nu le suprapuneți prea mult. Deshidratați la 46 de grade Celsius pentru 6-8 ore, până vedeți că au devenit crocante.
 
 Le puteți păstra într-un vas închis ermetic, la temperatura camerei, timp de o lună. Dacă vedeți că se înmoaie, mai puneți-le puțin la deshidratat.
 

 Am mai povestit de această plantă minune, numită Kale, pe care sper să o întâlnim la tot pasul în curând și la noi în țară. Am comandat semințe de pe internet și am dat multor persoane. Dintr-un pliculeț am populat aproape întreaga grădină. Este o plantă foarte spornică, nu are nevoie de cine știe ce îngrijiri, o puteți folosi și crudă, dar și gătită precum spanacul sau ștevia.

 Enjoy!

V-a plăcut articolul? Nu uitați să vă abonați la noutăți!




0 comentarii până acum

Trimiteți un comentariu

smiley
:)
smiley
:(
smiley
:))
smiley
:((
smiley
=))
smiley
=D>
smiley
:D
smiley
:P
smiley
:-O
smiley
:-?
smiley
:-SS
smiley
:-f
smiley
d(
smiley
:-*
smiley
b-(
smiley
h-(
smiley
g-)
smiley
5-p
smiley
y-)
smiley
c-)
smiley
s-)
smiley
d-)
smiley
w-)
smiley
:-h
smiley
:X
Arată emoticoanele smiley