SfatFarma logo joi, septembrie 06, 2018

O nouă variantă de tortilla de porumb ~ SfatFarma - Farmacistul tău online

O nouă variantă de tortilla de porumb



tortilla raw de porumb

 Fără îndoială, cea mai bună rețetă de tortillas raw încercată până acum. Bună și versatilă, gata de a fi savurată cu orice vegetale avem la îndemână.
 
 De ceva timp mă întrebam ce aș putea folosi în loc de in râșnit în “lipii”/ tortillas pentru a obține un gust mai bun și în același timp mai neutru, care să nu estompeze esența legumelor cu care urma să le umplu, cum se întâmplă de multe ori cu inul.
 
 Răspunsul l-am găsit în cartea Going Raw scrisă de Judita Wignall – semințe de psyllium (găsim în mai toate magazinele cu produse naturiste) și avocado (găsim în orice supermarket).
 
 O pungă de semințe de psyllium, chiar dacă poate părea scumpă, ține ceva timp, pentru că se folosește o cantitate mică la o astfel de rețetă, iar un avocado costă cât un pachet de biscuiți nesănătoși, așa că nu stați mult pe gânduri- chiar merită folosite ambele în alimentație.
 
 De fiecare dată umplem aceste tortillas, mereu cu altceva, cum ar fi: roșii, rondele de ceapă, salată, felii de avocado, castraveți, ardei, măsline, morcov ras, frunze de salată, nuci și semințe, asezonate și cu muștar granulat, ulei de măsline, tamari, oțet balsamic, sare de mare etc.
 
 Dar să nu vă mai țin în suspans și să vă împărtășesc rețeta.
 
 Ingrediente pentru 12 tortillas: 
- 6 ardei galbeni mai măricei;
- boabele de porumb de la circa 6 știuleți (aprox. 300 g);
- 2 linguri suc de lămâie/lime;
- 1 avocado bine copt - moale, curățat și tăiat cuburi mari;
- 2 linguri de semințe de psyllium;
- 1/2 linguriță sare (chiar mai puțin sau deloc dacă veți da și copiilor);
- 30 ml de apă.

 Preparare: 
 Spălați și curățați ardeii și tăiați-i în bucăți de 2- 3 cm apoi puneți-i în blender. Cu ajutorul unui cuțit, curățați boabele de porumb de pe știuleți și adăugați-le peste ardei. Adăugați acum sucul de lămâie/lime și apa și porniți blenderul. În timp ce sunt amestecați ardeii și porumbul, adăugați avocado și semințele de psyllium. De preferat ar fi să aveți un blender de peste 800 W, dar ar trebui să meargă și cu unul de putere mai mică; va trebui doar să munciți mai mult până obțineți o pastă fină. Dacă veți folosi blender de mână, puneți ingredientele într-un vas mai mare și mixați totul până obțineți pastă (ar trebuie să arate ca o compoziție de clătite ceva mai groasă).
 
 De aici încolo vom avea nevoie de deshidrator sau de un cuptor dat la cea mai mică temperatură și ținut cu ușa deschisă cu ajutorul unei scobitori/chibrit.
 
 Întindeți o hârtie de pergament pe 4 tăvi de deshidrator (sau folosiți tăvile mari și chiar grătarele cu care vin, de obicei, cuptoarele). Cu ajutorul unui polonic luați din compoziție și puneți în cele patru colțuri ale fiecărei tăvi. Folosiți o spatulă pentru a da o formă cât mai rotundă fiecărei tortilla, având grijă să obțineți cam aceeași grosime peste tot. Dacă folosiți deshidratorul, dați-l la 46 de grade C pentru 3 ore, apoi eliminați hârtia de pergament și mai lăsați la deshidratat încă 2-3 ore până când tortillas s-au uscat destul de bine, dar sunt încă pliabile. În cazul cuptorului va trebui să fiți mai vigilenți și să urmăriți mai cu atenție procesul de deshidratare (un termometru alimentar ar putea să ușureze munca în acest caz).

 Dacă după deshidratare observați că sunt prea uscate, stropiți-le cu puțină apă și vor fi gata de pliat și umplut cu toate bunătățile.
 
 Întregul procesul este mult mai simplu decât pare la prima vedere așa că vă îndemn să încercați măcar o dată (după aceea știu sigur că veți repeta).

 Spor și poftă mare!
 
 

V-a plăcut articolul? Nu uitați să vă abonați la noutăți!




0 comentarii până acum

Trimiteți un comentariu

smiley
:)
smiley
:(
smiley
:))
smiley
:((
smiley
=))
smiley
=D>
smiley
:D
smiley
:P
smiley
:-O
smiley
:-?
smiley
:-SS
smiley
:-f
smiley
d(
smiley
:-*
smiley
b-(
smiley
h-(
smiley
g-)
smiley
5-p
smiley
y-)
smiley
c-)
smiley
s-)
smiley
d-)
smiley
w-)
smiley
:-h
smiley
:X
Arată emoticoanele smiley