SfatFarma logo marți, iulie 02, 2019

Care este diferența între Magne B6 și Magne B6 Premium? ~ SfatFarma - Farmacistul tău online

Care este diferența între Magne B6 și Magne B6 Premium?



magne b6

După ce am văzut undeva un spot publicitar în care se făcea reclamă la Magne B6 Premium, am simţit nevoia de a scrie un post în care să explic acea diferenţă care există între Magne B6 şi Magne B6 Premium.

După cum îi spune şi numele, Magne B6 conţine două componente principale, componente care dau efectul terapeutic, şi anume: magneziu şi vitamina B6 (piridoxină, adermină). După cum se ştie, magneziul şi vitamina B6 îndeplinesc numeroase roluri în organismul uman.

Magneziul, acţionează ca factor de creştere, intervine în buna funcţionare a sistemului nervos, are proprietăţi regeneratoare, menţine cantitatea de calciu din organism la un nivel constatnt, împiedicând astfel formarea de calculi renali, are efect antidepresiv şi tranchilizant, are rol în formarea oaselor şi a dinţilor, are rol în activarea sistemului neuromuscular, intervine în reglarea a numeroase funcţii enzimatice etc.

Vitamina B6, de asemenea îndeplineşte o serie de roluri foarte importante pentru organism, şi anume: intervine în buna funcţionare a sistemului nervos şi a măduvei osoase, al sistemului muscular şi osos, are rol în metabolizarea colesterolului, rol în controlul echilibrului de sodiu şi potasiu, rol în creştere şi reproducere etc.

Pe scurt am văzut ce roluri îndeplinesc cele două componente. După cum se observă, acţiunile celor două sunt asemănătoare, ceea ce rezultă că în asociere se obţine un sinergism, adică o intesificare a acţiunii terapeutice.

Astfel, Magne B6 cât şi Magne B6 Premium este indicat în:
  • carenţa de magneziu, forme uşoare, izolate sau asociate
  • nervozitate, iritabilitate, oboseală trecătoare, anxietate formă uşoară, tulburări minore de somn
  • crampe musculare, palpitaţii.
Totuşi între cele două specialităţi farmaceutice există o mică diferenţă, care conform studiilor s-a dovedit a avea o importanţă destul de însemnată. Diferenţa constă în conţinutul de magneziu şi piridoxină. Astfel:
  1. Magne B6 conţine: 470 mg lactat de magneziu dihidrat (48 mg magneziu) şi 5 mg clorhidrat de piridoxină (vitamina B6).
  2. Magne B6 Premium conţine: 618,43 mg citrat de magneziu anhidru (100 mg magneziu) şi 10 mg clorhidrat de piridoxină (vitamina B6).
Aşadar, după cum se observă, Magne B6 Premium conţine magneziu şi vitamina B6 în cantităţi duble faţă de Magne B6, ceea ce îi conferă o acţiune terapeutică de intesitate mai mare, de unde rezultă că şi efectul terapeutic se va instala mai rapid. De asemenea utilizarea de Magne B6 Premium va conferi pacientului un confort crescut în ceea ce priveşte administrarea, deoarece datorită cantităţilor duble de magneziu si vitamina B6, pacientul işi va administra dozele necesare la un interval mult mai mare de timp. 

Ce este de reţinut, este faptul că atât Magne B6 cât şi Magne B6 Premium au aceeaşi acţiune terapeutică, ele nu diferă din acest punct de vedere, sunt indicate în aceleaşi afecţiuni, doar că Magne B6 Premium conţine cantităţi duble de magneziu şi vitamina B6, ceea ce duce evident la un efect mult mai puternic.

V-a plăcut articolul? Nu uitați să vă abonați la noutăți!




0 comentarii până acum

Trimiteți un comentariu

smiley
:)
smiley
:(
smiley
:))
smiley
:((
smiley
=))
smiley
=D>
smiley
:D
smiley
:P
smiley
:-O
smiley
:-?
smiley
:-SS
smiley
:-f
smiley
d(
smiley
:-*
smiley
b-(
smiley
h-(
smiley
g-)
smiley
5-p
smiley
y-)
smiley
c-)
smiley
s-)
smiley
d-)
smiley
w-)
smiley
:-h
smiley
:X
Arată emoticoanele smiley