Nu am mai scris de ceva vreme, in toata aceasta perioada de timp am avut bucuria de a lucra la cateva proiecte despre care am sa scriu intr-o viitoare postare.
Azi, revin cu o reteta simpla, care se poate prepara in diferite combinatii. Cantitatea de vitamina C din fructe si legume depinde de conditiile de pastrare si de metoda de preparare, gatitul distruge vitamina C. Copiii, varstnicii, gravidele si persoanele care traiesc intr-un mediu poluant, si cei care depun efort fi zic intens au nevoie de un aport mai mare de vitamina C.
Iata o comparatie intre cantitatea de vitamina C din catina, versus lamaie. In catina se gasesc intre 200-1500 mg/100 g, tipic 600 mg, iar in lamaia (21 mg/47 g).
Catina creste la noi in tara astfel ca o putem culege chiar noi, sau o putem achizitiona la preturi modice in plin sezonul ei. Eu, anul acesta am congelat in jur de 10 kg de catina si am ales s-o consum zilnic in diverse preparate.
Pentru 3 persoane avem nevoie de:
- 1/2 cana de boabe de catina congelate;
- 700 ml apa;
- 1 morcov de tara, curatat si taiat cubulete, sau 1 bucata de sfecla rosie, sau 1 mar, sau 1 portocala;
- indulcitor dupa gust (miere, suc de mere, etc);
– scortisoara pudra, 1/2 lingurita (optional);
– ghimbir pudra, un varf de cutit (optional);
- blender de mare viteza.
Toate ingredientele se proceseaza in blender pana se obtine un suc omogen. Eu prefer sucul fara indulcitor, doar baietelului ii adaug ceva dulce, de obicei rotesc de la o zi la alta sucul de mere facut in casa cu mierea de la bunici.
Sa nu uitam sa rotim fructele de la o zi la alta, sfecla rosie in locul morcovului, sau o portocala, sau un mar.
Alternative exista, cunoastere si bunavointa sa fie!
V-a plăcut articolul? Nu uitați să vă abonați la noutăți!
0 comentarii până acum
Trimiteți un comentariu