SfatFarma logo duminică, iulie 17, 2016

Mâncați mai puțin și vă veți bucura de efecte nebănuite în viața voastră ~ SfatFarma - Farmacistul tău online

Mâncați mai puțin și vă veți bucura de efecte nebănuite în viața voastrămananca mai putin

    Te-ai întrebat vreodată ce alte avantaje ai putea avea, dincolo de scăderea în greutate, dacă ai mânca mai puțin? Adevărul e că a mânca mai puțin îți poate schimba viața în multe alte feluri, pe lângă faptul că vei arăta mult mai bine. Specialiștii moderni în nutriție ne explică ce minuni poate face organismul nostru pentru noi, dacă-i dăm răgazul să se ocupe și de altceva, în afară de procesarea alimentelor. Iată câteva dintre acestea, care merită luate în considerare:

    Mănâncă mai puțin ca să rămâi tânăr

    Alimentele sărace în calorii sunt benefice pentru hormonii noștri. Concret, asta înseamnă să mâncăm mai puțină mâncare grasă sau prăjită în grăsimi. Colesterolul introdus în organism prin hrană are un impact negativ asupra hormonilor noștri sexuali și reproductivi. Acești hormoni sunt cei care ne dau vigoarea, vitalitatea și aspectul tineresc. Dacă corpul nostru și-ar risipi mai puțină energie pentru digerarea hranei și înlăturarea toxinelor, celulele ar avea mai mult timp să-și îndeplinească funcția de reparare. Printre altele, asta înseamnă să le acordăm timpul necesar pentru a ne proteja pielea împotriva îmbătrânirii, cauzată de radicalii liberi și pentru a genera țesuturi noi, mai ferme. Așadar, mâncând mai puțin, ne creștem șansele de a arăta tineri mai multă vreme.

    Mănâncă mai puțin ca să ai mai multă energie

    A mânca mai puțin înseamnă un aport mai mic de calorii. Corpul trebuie să proceseze cu grijă fiecare îmbucătură pe care o băgăm în gură. Procesul de digestie este axat pe maximizarea absorbției de nutrienți și pe depozitarea caloriilor inutile, sub formă de grăsime. Astfel, odată ce-i reducem munca de depozitare, ne creștem rata metabolică. Și aceasta se reflectă direct în calitatea vieții. Ne vom simți mai plini de energie pe parcursul zilei, mai alerți, mai capabili să gândim limpede și să ne îndeplinim sarcinile zilnice.

    Mănâncă mai puțin ca să devii mai deștept

    Cercetătorii în domeniul nutriției umane din întreaga lume au demonstrat prin studii repetate o legătură directă între aportul redus de hrană și îmbunătățirea performanțelor creierului – creșterea abilităților cognitive și a coeficientului de inteligență. De fapt, în multe culturi vechi de mii de ani de pe glob se practică reducerea la minimum a hranei zilnice pentru ascuțirea minții. Acest concept conține un mare adevăr. Oamenii de știință moderni au stabilit prin experimente pe grupuri de voluntari că mâncatul de porții mai mici la intervale regulate crește abilitățile de învățare și memorare, spre deosebire de obiceiul larg răspândit azi de a mânca mese bogate, la intervale mari. Concluzia logică: Cu cât mănânci mai mult, cu atât îți crești șansele să te prostești...

    Mănâncă mai puțin ca să nu te îmbolnăvești

    Poate nu ne dăm seama, dar o mulțime din bolile de care suferim sunt rezultatul inflamațiilor din corp. Asta înseamnă că ele n-au apărut dintr-o cauză externă, cum ar fi o infecție. Inflamațiile se întâmplă atunci când corpul nu mai este capabil să scape de toxinele introduse odată cu mâncarea. Această reținere de toxine se petrece cel mai adesea atunci când mâncăm mult. Sistemul digestiv realizează un proces complex, ce include trecerea hranei prin tractul gastrointestinal, cu participarea multor alte organe. Când acest sistem este stresat, nu mai face față. Mișcarea hranei digerate este accelerată, fapt care nu mai permite organismului să filtreze toxinele așa cum trebuie. Așa se face că toxinele sunt eliberate înapoi, în fluxul sanguin, inducând boli. Puterea sistemului nostru imunitar este amenințată direct, ceea ce ne face mai susceptibili de a căpăta boli a căror cauză nu poate fi depistată. Bolile însă nu sunt o fatalitate, ci un rău pe care ni-l provocăm singuri.

    Mănâncă mai puțin ca să devii un om mai bogat și un cetățean mai responsabil

    Din punct de vedere al stilului de viață, a mânca mai puțin are nenumărate avantaje. În primul rând, mâncând mai puțin, practic, cheltuielile zilnice se reduc simțitor. Să nu pierdem din vedere că an de an, alimentele sunt tot mai scumpe. Să ne gândim puțin de câte ori n-am fost tentați să mâncăm în oraș, de cele mai multe ori preparate de fast-food, numai pentru că miroseau îmbietor, dar care ne-au produs în scurt timp și mai multă foame. Sau de câte ori n-am ieșit în oraș cu prietenii și am luat masa împreună la un restaurant, nu neapărat pentru că ne era foame, ci mai degrabă ca formă de socializare. N-ar fi rău să începem să ne reconsiderăm obiceiurile și să ne folosim banii mai înțelept. La urma urmei, sunt bani munciți, nu picați din cer. În al doilea rând, a mânca mai puțin înseamnă a contribui la reducerea emisiilor de carbon în atmosferă. Înseamnă mai puține păduri defrișate și mai puține animale chinuite și ucise. A mânca mai puțin înseamnă a afecta mai puțin această minunată planetă vie, de care ar trebui să se bucure și urmașii noștri, și urmașii urmașilor noștri...
    Citiți articolul și pe blogul FrumoasaVerde.blogspot.ro

V-a plăcut articolul? Nu uitați să vă abonați la noutăți!
0 comentarii până acum

Trimiteți un comentariu

smiley
:)
smiley
:(
smiley
:))
smiley
:((
smiley
=))
smiley
=D>
smiley
:D
smiley
:P
smiley
:-O
smiley
:-?
smiley
:-SS
smiley
:-f
smiley
d(
smiley
:-*
smiley
b-(
smiley
h-(
smiley
g-)
smiley
5-p
smiley
y-)
smiley
c-)
smiley
s-)
smiley
d-)
smiley
w-)
smiley
:-h
smiley
:X
Arată emoticoanele smiley